Destinația care se va promova ca „Buricul pământului”, deși este unul dintre cele mai poluate locuri din lume

0
2947

Ghana, o țară din vestul Africii, aflată pe coasta Atlanticului, a decis să își seteze brandul de țară și să se promoveze drept… „Buricul pământului”, scrie publicația locală Business Ghana.

Decizia, anunțată recent de Ministrul Turismului, a fost luată datorită faptului că din punct de vedere geografic Ghana se află în centrul lumii. Totuși, în același timp, deși vrea să atragă atenția turiștilor străini, Ghana este una dintre cele mai poluate țări din lume, 17.000 de oameni murind anual din această cauză.

Ministrul Turismului din Ghana a subliniat, totuși, că turismul, cultura și artele creative au devenit unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere în lume și o activitate socio-economică și ecologică extrem de competitivă atât în ​​țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare. Totodată, a spus că turismul este o industrie cu forță de muncă intensă, 1 din 11 locuri de muncă fiind create în domeniu.

Cele mai importante atracții turistie din Ghana sunt capitala Accra, Parcul Național Kakum, Castelul Cape Coast, Parcul Național Mole, Krokobite pentru plajă și orașul Kumasi.

Tu ai vrea să ajungi în „Buricul pământului”?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele