Turismul halal înflorește: cele mai vizitate destinații de către musulmani, pe care să le vezi și tu

0
6860

Turismul halal, destinat în principal turiștilor musulmani, este pe val, urmând să atingă venituri de 300 miliarde de dolari până în 2023, potrivit Daily Sabah. Chiar dacă acest tip de turism presupune anumite reguli cu care nu suntem obișnuiți, nu înseamnă că trebuie să evităm destinațiile următoare, cele mai vizitate de altfel de către cei din țările islamice.

Halal înseamnă „permis”, „legal” în Islam. Astfel, turismul halal se referă la oferirea de servicii care să respecte valorile islamice, cum ar fi hoteluri și plaje speciale pentru familiile musulmane, localuri fără alcool și în care există mâncare specifică, care nu include carne de porc sau de provenită de la alte animale care nu sunt sacrificate conform tradiției musulmane.

Iată de ce trebuie să mergi în cele mai vizitate țări de către musulmani

  1. Malaezia

Aflată în Asia de Sud-Est, Malaezia, destinația preferată de musulmani, este una dintre cele mai interesante locuri de pe această planetă cu atracții turistice greu de egalat. Deși nu este la fel de populară ca Thailanda, Malaezia are plaje care te vor convinge să exclami „Paradisul chiar există pe Pământ”. Unul dintre acestea sunt Insulele Perhentian, cu appă turcoaz și plaje cu nisip alb fin.

Pentru cei care vor mai multă adrenalină și să cunoască viața sălbatică, există Borneo, un loc așa cum vezi la National Geographic. Kuala Lumpur și regiunea Penang sunt ideale pentru turiștii care să simtă vibrația metropolelor din Malaezia și viața de pe stradă.

2. Indonezia

Indonezia, a doua cea mai căutată destinație de către musulmani, merită vizitată cel puțin pentru insula Bali.

Insula Zeilor este cea mai recomandată destinație pentru 2018 și nu e de mirare: este locul ideal pentru o călătorie de suflet, locul în care te încarci cu energie pozitivă, de aceea este o alegere mult mai bună să mergi aici singur sau singură.

Ce trebuie să vezi și să faci: Ubud – centrul cultural al insulei, templul Tanah Lot, terasele de orez Tegalalang, să mergi la o clasă de yoga, să vezi un dans balinez, să faci masaj, să savurezi cafeaua Kopi Luwak.

3. Turcia

Aproape de România, în Turcia poți să ajungi cu avionul sau chiar cu mașina personală. Turcia are destinații pentru fiecare gusturi. Trecând peste Istanbul, care merită vizitat 3-4 zile, și regiunea Antalya, unde puteți petrece un sejur în resorturi all-inclusive, vă recomandăm Cappadoccia, care pare un loc scos din povești. Activitatea turistică principală aici este plimbarea cu baloanele, care oferă o priveliștea efectiv impresionantă.

Tu în care dintre aceste destinații ai vrea să mergi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele