Tu ce faci în weekend? Iată trei locuri ideale, lângă București, în care să te încarci cu relaxare sau adrenalină

0
19817

Weekendul poate fi un bun prilej pentru a descoperi împrejurimile orașului. Mulți dintre noi ne întrebăm unde putem merge să ne relaxăm în aceste zile. În apropierea Bucureștiului există multe locuri frumoase unde ne putem petrece timpul liber, departe de haosul citadin.

Dacă te-ai săturat de aceleași locuri, frecventate de toată lumea, și nu ți-ai făcut încă planuri pentru acest weekend, îți propunem trei locuri superbe lângă Capitală.

Domeniul Știrbey de la Buftea

La o distanță de 20 de km de centrul Bucureștiului, Domeniul Știrbey este locul ideal unde să mergeți într-o zi de weekend. Este un loc liniștit, încărcat de legende vechi și noi, plin de verdeață, unde predomină o atmosferă extrem de relaxantă.

Principala atracție turistică este Palatul Stirbey, construit în 1864 dupa model elvețian.

Palatul Știrbey

Un alt simbol al Domeniului Știrbey este Capela, construită într-un stil arhitectural eclectic, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Accesul se poate face pe jos traversând lacul interior și aleea cu pini, de altfel, unul dintre cele mai frumoase locuri ale domeniului. Cei care ajung la Domeniul Știrbey se pot relaxa la un picnic, se pot plimba cu bicicleta sau rolele, pot juca badminton sau pot citi în liniște pe iarbă verde.

Domeniul Știrbey

Este locul ideal pentru o zi petrecută în aer liber, o oază de energie și bună dispoziție atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici care se pot juca nestingheriți pe iarbă.

Domeniul Știrbey

EdenLand Park

Dacă ești iubitor de adrenalină, la doar 20 de minute de București, în Balotești, găsești locul potrivit care să-ți ofere tot ce ai nevoie pentru a petrece un weekend de neuitat. Parcul este deschis zilnic, de la ora 10:00 până la apusul soarelui.

Fiind cel mai mare parc de aventură din România, EdenLand Park, este ideal pentru aventură în aer liber, relaxare și distracție în familie sau cu prietenii.

Pe scurt, EdenLand are 11 trasee în copaci, pentru adulți și copii, o mulțime de tiroliene și Eden Jump. Daca nu vrei sa intri pe trasee, încearcă plimbări cu bicicleta, ping-pong, tir cu arcul sau paintball.

EdenLand Park

Pentru iubitorii de cai, în incinta parcului veți găsi și un centrul de echitație, Eden Ranch. O ședință de 45 minute costă 100 de lei. Însă, dacă ești interesat să practici această activitate și vrei să o aprofundezi, îți poți face un abonament la prețul de 1.000 lei (11 ședințe), programul fiind de marți până duminică între orele 10:00 și 22:00.

Eden Ranch

Una dintre cele mai interesante atracții ale parcului de adventură sunt căsuțele în copaci, construite în jurul trunchiului arbuștilor, dotate cu baie cu cabină de duș, mini-răcitor și încălzire în sezonul rece.

EdenLand Park

Accesul în parcul de aventură presupune următoarele costuri:

Adulți – 10 lei/persoană

Copii peste 3 ani – 5 lei/persoană

Pentru traseele în copaci, tarifele sunt diferite în funcție de traseele alese. Acestea pornesc de la 12 lei de copil pâna la 50 de lei pentru adult.

Therme

Dacă nu ai timp să ajungi la mare, Therme este exact ce ai nevoie. La doar 20 de minute de București, tot în Balotești, se află cel mai mare centru de wellness, relaxare și entertainment din Europa, tocmai bine să te relaxezi cu familia sau prietenii.

Therme

Deschis 12 luni pe an, Therme este o atracție care merită testată. Locul este înconjurat de plante exotice, tobogane cu apă termală și piscine cu valuri. La Therme, temperatura aerului este întotdeauna 29-30 de grade, iar a apei, 30-33 de grade, chiar și în lunile de iarnă. Trebuie menționat că pasionații de saune au la dispoziție o grămadă, umede, uscate, hammam, de toate pentru fiecare. Vă recomandăm să le încercați pentru că ajută la eliminarea stresului și, dacă aveți răbdare, puteți prinde și ritualul specific saunelor, cam rar în România, dar foarte apreciat în străinătate.

București-ul are o mulțime de locuri care sunt ideale pentru weekend, așa că noi te îndemnăm să le încerci.

Sursa foto principală: <a href=”http://www.freepik.com„>Designed by Pressfoto / Freepik</a>

Sursa foto interior articol: Facebook Therme Bucuresti, Facebook EdenLand Park, Facebook Domeniul Stirbey

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele