„Iaht” din zona Sat Vacanţă, „Năvod şi Pescăruşi” din Cazino Mamaia şi „Val retro” din zona Hotel Rex sunt funcţionale şi au devenit noua atracţie turistică din Mamaia datorită designului lor.

Nu au fost inaugurate la 1 decembrie 2013, cum şi-a propus primarul Constanţei, ci în iunie 2014.

„Pasarelele în sine vor fi nişte obiecte de artă. Vor fi desfiinţate trecerile de pietoni, vor fi utilizate numai aceste pasarele, se va fluidiza foarte mult traficul, însă ele în sine vor fi nişte lucruri excepţionale. Sunt convins că mare parte din turişti, aşa cum la ora actuală merg pe pasarela din mare să se fotografieze, vor face fotografii pe aceste spectaculoase pasarele pietonale”, spunea primarul Constanţei, Radu Mazăre, în momentul prezentării proiectului.

„Iaht” reprezintă prora şi catargul unui iaht, cu porţiunea pietonală placată cu lemn, pentru a sugera puntea iahtului.  Pasarela se află în imediata vecinătate a punctului de plecare a telegondolei şi lângă Aqua Magic. Accesul dinspre satul de vacanţă se face pe scări, perpendicular pe bulevardul Mamaia, scări ce sunt amplasate pe mijlocul aleii principale de acces în satul de vacanţă.

„Năvod şi pescăruşi” se află la jumătatea staţiunii, în zona Cazino. Este considerată cea mai spectaculoasă dintre ele. Accesul se face pe o rampă circulară, în formă de melc, de urcare/coborâre fără trepte, putând fi astfel folosită şi de persoanele cu dizabilităţi motorii. La jumătatea ei rampa este întoarsă cu 180 grade şi continuă până la nivelul trotuarului.

Pasarela „Val retro” reprezintă cresta unui val şi e realizată din fier forjat. Această pasarelă este dedicată amplasamentului din faţa hotelului Rex, care are o vechime considerabilă. Accesul se face pe scări paralele cu bulevardul Mamaia. Astfel, scara din faţa hotelului Rex coboară spre Năvodari, iar cea dinspre lacul Siutghiol coboară spre Constanţa.

Două milioane de euro au costat pasarelele, bani europeni obţinuţi printr-un proiect accesat de Primăria Constanţa.

Construirea pasarelelor a fost inclusă în planul de modernizare al staţiunii în 2008, ideile de atunci materializându-se după şase ani.

Ivisit.ro îţi recomandă şi:

Negocierile Alitalia – Etihad. Conducerea operatorului italian a probat cedarea a 49% din actiuni in schimbul unei infuzii de capital

Grecia 2014: Una dintre cele mai frumoase plaje din lume, inaccesibila turistilor pana la mijlocul lunii iulie

Wizz Air se extinde in Romania

Noutati de la Blue Air: Orarul de iarna 2014/2015 si un nou serviciu de catering