Salina Praid, oraselul subteran – destinatie perfecta pentru relaxare si tratament I GALERIE FOTO

0
6306

Orăşelul aflat la 120 de metri sub pământ atrage sute de mii de turişti în fiecare an, români şi străini deopotrivă, fascinaţi de viaţa din interior.

420 de mii de intrări au fost înregistrate până în luna septembrie, depăşind astfel numărul de 375.508 înregistrat tot anul 2013.

Numai de Rusalii, 5.000 de persoane au vizitat salina.

August a fost cea mai bună lună din punct de vedere turistic, în salină coborând 92 de mii de vizitatori şi 73 de mii de pacienţi, potrivit directorului tehnic al Salinei Praid, Sebestyén József.

Ce faci la Praid

Viaţa în subteran e poate şi mai relaxantă decât la suprafaţă, într-o zi de weekend. Orăşelul are restaurant, cramă, cafenea, parc de aventură, spaţii de joacă gonflabile şi locuri de creaţie pentru copii, cinema 3D, muzeu, bibliotecă, biserică, farmacie. În interior poţi să urmăreşti programul tv favorit, să citeşti, să mânânci sau să stai de vorba cu prietenii în spaţiile amenajate pe lateralele salinei. Poţi să navighezi pe internet, accesul wirelless nefiind o problemă. La fel şi semnalul telefonului.

În oraşelul subteran poţi să faci mişcare jucând ping pong sau gimnastică, cu ajutorul unui antrenor. Pentru că la Praid nu vin numai turişti pentru relaxare, ci şi persoane cu afecţiuni pulmonare, care îşi petrec în subteran, la 14-16 grade Celsius, cel puţin patru ore de fiecare dată. Însă aerul sărat din salină vindecă şi afecţiunile respiratorii şi fortifică organismul.

Cum ajungi la Praid

Salina se află la mai puţin de zece kilometri de staţiunea Sovata, în judeţul Harghita. Drumul spre inima salinei, de aproape doi kilometri, se parcurge cu autobuze vechi, dar foarte curate. Aveţi coşuri de gunoi în mijloacele de transport în comun din oraşele în care locuiţi? Cu siguranţă nu! Ele există în autobuzele care te duc la salină.

Staţia autobuzului şi oraşul subteran sunt legate prin cel puţin 400 de trepte. Uşile pe care le deschizi, la capătul scării, îţi arată o lume de poveste. Dacă nu ai citit înainte despre salină, nu ai mai vizitat o alta, cu siguranţă te va surpinde viaţa din subteran.

La exterior, ştrandul cu apă sărată are o la fel de mare atractivitate, iar chioşcurile de unde poţi să cumperi sare tratată cu arome, ambalată în fel şi chip, sunt peste tot.

Ivisit.ro vă mai recomandă:

De la tratamentele de fertilitate ale mamei la terapiile antistres si antialergie ale celor nascuti dupa curele de la Sovata, un drum cu investitii de milioane de euro | GALERIE FOTO

Sintagmele la superlativ, nerecomandate de ANAT agentiilor de turism membre

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele