Hilton a vandut celebrul Waldorf Astoria din New York chinezilor pentru aproape 2 mld dolari

0
1205

Hilton Worldwide a bătut palma cu compania chineză de asigurări Anbang Insurance Group pentru celebrul hotel Waldorf Astoria din New York. Prețul tranzacției este de 1,95 miliarde de dolari după cum anunta AP. Hilton va continua să administreze hotelul pentru următorii 100 de ani, iar în următoarea perioadă unitatea de cazare va intra într-un proces de renovare majoră.

În martie 1893, milionarul William Waldorf Astor a inaugurat hotelul de 13 etaje Waldorf, patru ani mai târziu urmându-i și Astoria. Waldorf Astoria New York din Park Avenue – Manhattan a fost deschis în 1931, după cum este menționat pe siteul companiei. La vremea respectivă a fost cel mai mare hotel din lume. În 1993 a devenit simbolul oficial al new York-ului.

Cu banii obținuți din această tranzacție, Hilton Worldwide are în plan achiziția de noi hoteluri în Statele Unite. Holdingul Hilton Worldwide a fost preluat în 2007 de către fondul de private equity Blackstone Group, iar în decembrie 2013 a fost relistat. Este cel mai mare grup hotelier din lume, cu peste 690.000 de camere în 93 de țări. Pe lângă Waldorf Astoria Hotels & Resorts, brandurile grupului includ Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton și Embassy Suites Hotels.

Pentru curioși, prețul unei camere la Waldorf Astoria pornește de la 329 de dolari!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele