Staţiunea balneoclimaterică Sovata, renumită pentru tratarea cu nămol şi apă sărată a infertilităţii, şi-a diversificat oferta cu terapii antistres şi terapii balneare în condiţii premium.

95% a fost gradul de ocupare, în august, la Hotel Danubius Health Spa Resort Brădet, renovat complet în 2014 şi adus la patru stele superior de la cele două pe care le avea după deschiderea din 1983. Renovarea a costat şapte milioane de euro din fonduri proprii.

„Eu sper ca acest hotel să fie un etalon al turismului balnear românesc. Sperăm să redevenim regina turismului balnear din România”, a declarat Fulop Nagy Janos, directorul general al societăţii Balneoclimaterica, la deschiderea hotelului.

La Sovata, servicii terapeutice în premieră, în România

Brădet este singurul hotel care are servicii antistres bazate pe Programul Antistres Danubius Health Spa Brădet, program acredit în Managementul Stresului de Institutul Internaţional de Prevenţie de la Munchen.

Programul instituie principiul „six senses”, adică bucuria celor cinci simţuri, al şaselea fiind cel de relaxare şi regăsire de sine. Include consultaţie medicală, două şedinţe de consiliere antistres, 13 proceduri în funcţie de recomandarea specialistului: masaj medical, masaj subacval, megnetoterapie, băi galvanice generale, oxigenoterapie, inhalaţii, electroterapie, împachetări cu nămol, gimnastică individuală, băi relaxante cu plante sau uleiuri esenţiale.

Consilierea antistres este o discuţie de sfătuire, nu psihoterapie. De asemenea, cura antistres nu se recomandă persoanelor care suferă de stres major sau au probleme psihiatrice.

Cura antialergie include două consultaţii medicale şi proceduri prescrise de medic: gimnastică de întreţinere, tratamentul aerosol, tratamentul în camere cu sare, tratamentul cu oxigen, inhalaţii, vizite la salina de la Praid situată la şapte kilometri de hotel.

Renumita cură ginecologică presupune două consultaţii medicale, consultaţii de control la cerere şi proceduri prescrise de medic: împachetări cu nămol, băi în cada cu apă sărată, tampoane cu nămol, irigaţii, electroterapie.

Cât costă o vacanţă de sănătate

Programul Antistres durează minimum şapte zile şi costă 390 de lei de persoană, iar cura antialergie, de minimum două săptămâni, costă 700 de lei. Cura ginecologică de două săptămâni costă 1.330 lei/persoană, iar cea de o săptămână, cu 15 proceduri prescrise de medic, costă 830 de lei.

Pe lângă acestea, Centru Spa oferă tratamente faciale cu ultrasunete şi cristale de munte (75-220 de lei şedinţa), tratamente corporale cu pietre calde sau de tip Babor Khanya (80-140 de lei şedinţa), împachetări Cleopatra cu miere şi frişcă (35 de lei şedinţa).

Nu se plăteşte accesul la bazinele cu apă dulce şi sărată, piscină, jacuzzi, baia Kneipp alternativă pentru picioare, bazinul pentru copii, sauna finlandeză, sauna cu aburi, infrasauna, aromasauna, camera de relaxare, bazinul de imersie totală dupa saună, sala de fitness.

Cine se tratează la Sovata

Turiştii care aleg Baza de tratament şi Centrul Spa aflate în Danubius Health Spa Resort Sovata, un alt hotel al grupului Danubius Hotels, sunt în mare parte români. Vacanţele de sănătate sunt însă cerute şi de cetăţeni din Republica Moldova, Ungaria şi de nemţi-saşi care s-au născut în Ardeal şi trăiesc în afara României.

Pachetele antistres sunt cerute în special de bucureşteni.

Doamnele, potrivit oficialilor companiei, preferă proceduri de relaxare, de răsfăţ, tratamente ginecologice. În timp ce domnii aleg procedurile de readaptare la efort.

Cui aparţin hotelurile din Sovata

Complexul turistic deţinut de Danubius Hotels Group este format din Hotel Danubius Health Spa Resort Sovata, de patru stele, Danubius Health Spa Resort Bradet, de patru stele superior şi Hotel Făget, de două stele, care urmează şi el să fie renovat.

Cele trei hoteluri au 550 de camere, ceea ce înseamnă că într-o lună de vârf aproximativ 31 de mii de turişti pot fi cazaţi numai aici pentru vacanţe de o săptămână. Într-un singur an, acestea ar putea atrage 300-350 de mii de turişti, ceea ce reprezintă o treime din numărul anual al celor care aleg staţiunile balneo, un milion de persoane, potrivit datelor Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România.

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrală, cu un portofoliu de 56 de hoteluri în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia şi România.

Sovata este o staţiune balneoclimaterică din centrul ţării, situată la poalele sudice ale Munţilor Gurghiului şi la o înălţime de 500 de metri faţă de nivelul mării. Faima staţiunii revine în mare parte Lacului Ursu, singurul lac helioterm din Europa. Numit şi „Marea Moartă” a Transilvaniei, lacul este indicat în tratamentul unor afecţiuni ginecologice, ale aparatului locomotor şi ale sistemului nervos periferic.

Ivisit vă mai recomandă:

Sintagmele la superlativ, nerecomandate de ANAT agentiilor de turism membre

Mamaia si Navodari, cele mai cautate statiuni pentru