Top sase calatorii de vis cu trenul | FOTO

0
1768
Danube Express

Dorința de a ajunge cât mai repede la destinație atunci când plecăm într-o vacanță ne face să alegem cele mai rapide mijloace de transport, uitând că și călătoria în sine poate fi o vacanță. Asta mai ales dacă am opta pentru o vacanță cu trenul, pe una dintre cele mai cunoscute rute feroviare din lume.

„O călătorie cu trenul este memorabilă datorită combinației a trei elemente: peisajele pe care le vezi, interioarele spectaculoase și oamenii pe care îi cunoști și cu care împarți anumite experiențe în trenul respectiv”, consideră jurnalistul britanic de călătorii Mark Smith, potrivit Business Insider.

Glacier Express are un traseu de 180 de kilometri, prin Munții Alpi, la o altitudine de 2.000 de metri. Călătoria de la St. Moritz la Zermatt, Elveția, durează aproximativ șapte ore și jumătate, timp în care trenul trece peste 291 de poduri și prin 91 de tuneluri.

Transsiberianul este cea mai lungă linie de cale ferată din lume, făcând legătura între Moscova, Rusia, și Vladivostock sau Beijing, China, traversând opt fuse orare. Fără opriri, călătoria durează o săptămână, iar un bilet costă între 436 și 727 de dolari. Se recomandă călătoria în perioada mai-septembrie, dar și în decembrie.

Venice Simplon-Orient Express e un tren privat de lux, care de la Londra, via Veneția, până la Istanbul, recent fiind extins și către alte destinații. Tarifele biletelor variază între 1.800 și 6.500 de euro, în funcție de destinație. Pasagerii călătoresc în garniturile originale, datând din anii 1920 și 1930 și pot degusta cele mai fine preparate ale bucătăriei franceze. Se recomandă călătoria în perioada martie-noiembrie.

Belmond Royal Scotsman le oferă pasagerilor săi o călătorie luxoasă prin Scoția, cu opriri la castele, terenuri de golf și distilerii de whiskey. Cel mai ieftin bilet costă 980 de euro, dar majoritatea tarifelor sunt între 3.600 și 9.500 de euro. Pasagerii își petrec nopțile în cabine duble, timp în care trenul este garat. iar toate mesele se servesc la bord. Se recomandă călătoria în perioada aprilie-octombrie.

Danube Express este o linie privată, de lux, care operează pe ruta Praga, Cracovia, Budapesta și Istanbul, iar inițial a aparținut premierului maghiar, Janos Kadar. Vagoanele au fost restaurate conform originalului, cu placaj din lemn lucios și paturi confortabile, iar însoțitorii de bord îi servesc pe pasageri cu cafea sau ceai dimineața și seara cu vin.

Flam Railway le oferă călătorilor o experiență inedită prin Norvegia, traseul, situat la 900 de metri deasupra fiordurilor, trecând pe lângă numeroase cascade și văi.

În afara Europei, turiștii pot încerca o călătorie cu Andean Explorer (Peru – se recomandă călătoria în perioada iunie-septembrie), Devil’s Nose (Ecuador – perioada de călătorie ideală este iunie-septembrie), Eastern și Oriental Express (Thailanda și Singapore – trenul traversează și Malaiezia – perioada ideală de călătorie este martie-decembrie), Tokaido Shinkansen Nullet (Japonia – perioadele ideale de călătorie sunt martie-iunie, octombrie-noiembrie), Rovos Rail (Africa de Sud – călătorii în perioada octombrie-mai), Copper Canyon (Mexic – perioadă de călătorie decembrie-mai) și Maharajas Express (India – perioada octombrie-martie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele