Studiu: 65% dintre cei care calatoresc singuri in excursii de aventura sunt femei

0
1331

Femeile sunt curajoase, independente si nu au nevoie de un bărbat care să le însoțească într-o călătorie de aventură. Nu se simt singure și nici nu le este frică să călătorească fără o jumătate alături. Cel puțin asta susține un ultim studiu efectuat de către o agenție de turism din Austria, TourRadar (și nu de către cercetătorii britanici!).

Inspirate de bestseller-uri precum ”Eat pray love” și beneficiind de o libertate financiară datorită faptului că au început să aibă venituri mai mari în ultimul deceniu, femeile moderne și cu spirit de aventură sunt dispuse să călătorească singure, fără prieten, iubit sau soț. Iar când aleg să călătorească singure nu se limitează la plaje cu nisip fin din apropierea țărilor în care locuiesc. Potrivit informațiilor turoperatorului austriac TourRadar, femeile reprezintă mai bine de 2 treimi dintre călătorii singuri ce rezervă vacanțe de aventură, printre acestea numărându-se excursii pe Kilimanjaro, tururi cu bicicleta prin Europa sau tururi în America Centrală.

Cele care pleacă pentru prima oară singure în vacanță tind să se integreze într-un grup de turiști pe durata întregii călătorii, însă cele care au deja experiență în astfel de concedii optează pentru tururi scurte alături de un grup de turiști, continuându-și sejurul de unele singure. Pe destinații mai dificile aderă, totuși, la grupuri de turiști.

Studiul arată că astfel de femei sunt dispuse să dea mai mulți bani pe rezervări decât bărbații care călătoresc singuri, ceea ce arată – spune studiul – o dorință mai mare de a plăti pentru relaxare (sau pentru siguranță, spunem noi).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele