CNN isi provoaca cititorii sa viziteze 10 destinatii turistice mai putin promovate. Topul include si Romania

1
1486
Sighisoara

Prea puțin lăudate și promovate de români, care mai degrabă au tendința de a scoate în evidență aspectele mai puțin plăcute, comorile turistice din România și-au făcut din nou loc în cele mai prestigioase recomandări de călătorie ale jurnaliștilor străini. Cea mai recentă recunoaștere a potențialului turistic uimitor al României vine din partea jurnaliștilor de la CNN, care au inclus țara noastră într-un top 10 al destinațiilor turistice mondiale mai puțin cunoscute care trebuie neapărat vizitate.

O țară glorioasă, plină de contraste

Satele saxone din Transilvania, mănăstirile pictate din nordul Moldovei, Castelul Bran, Muzeul Țăranului Român, cetatea medievală a Sighișoarei și traseele turistice din Munții Carpați sunt, în opinia jurnaliștilor americani, atracții turistice de o frumusețe aparte, ce merită să fie promovate la fel de mult precum obiective turistice din Bolivia, Malawi, Mongolia, Idaho (SUA), Insula Cape Breton (Canada), Cercul Artic, Bhutan, Northland (Noua Zeelandă) și, de ce nu, precum o călătorie pe Stația Spațială Internațională.

„România este o țară cu o istorie glorioasă, a cărei existență abundă în contradicții. Între granițele ei, monumente robuste, de inspirație stalinistă, contrastează puternic cu arhitectura și arta medievală. Mărturie a secolelor pline de conflicte, cetățile fortificate și castelele impunătoare vorbesc despre lupta, uneori fără succes, împotriva expansiunii Imperiului Otoman, în timp ce clădirile din epoca modernă amintesc de regimul plin de brutalitate al fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu. Astăzi, România se îndreaptă, pe un drum nu tocmai lin, către modernizare, dar mare parte din farmecul ei constă tocmai în elementele care au rămas la fel de secole întregi”, se arată în descrierea articolului despre România publicat de CNN.

Fortificațiile medievale din Transilvania și mănăstirile pictate din Bucovina

Printre cele mai frumoase exemple de arhitectură saxonă din Europa se numără orașele și satele medievale fortificate din Transilvania, locuite încă deși unele datează tocmai din secolul al XIII-lea. „Sighișoara, cel mai faimos dintre cele șapte orașe medievale din România și monument inclus pe lista patrimoniului UNESCO, este un exemplu spectaculos de conservare a arhitecturii urbanistice medievale. În timpurile sale de glorie, Sighișoara se afla la granița dintre civilizația latină din Europa și cultura bizantină din estul Europei”, își continuă periplul prin România jurnaliștii de la CNN.

Și pentru că au amintit de cultura bizantină și patrimoniul mondial UNESCO, autorii articolului recomandă, neapărat, ca orice vizită în România să includă un tur al mănăstirilor pictate din Bucovina, menționând în mod special frescele bizantine datând din sec. XV – XVI de la Mănăstirea Voroneț.

De la Vlad Țepeș la sângerosul conte Dracula

Nu în ultimul rând, jurnaliștii americani nu puteau evita mențiunile cu privire la celebrul personaj ce-a înfierbântat imaginația străinilor în ultimul secol și atrage mii de turiști la Castelul Bran: sângerosul Conte Dracula.

„Personajul literar a fost inspirat parțial de viața violentă a prințului Vlad Țepeș, care a trăit în sec. XV. Turiștii se înghesuie să vadă Castelul Bran, din Transilvania, al cărui desen se spune că i-a servit drept inspirație scriitorului Bram Stoker. Castelul a fost construit la sfârșitul sec. XIV și a servit drept fortăreață și vamă, iar adevăratul Vlad ar fi petrecut aici cel mult câteva nopți, Castelul Poienari (în prezent mai pot fi văzute doar ruinele) fiind reședința sa preferată”, conchid jurnaliștii de la CNN.

Ivisit.ro vă recomandă și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele