Peste 300.000 de turisti straini au vizitat Romania in primele trei luni din 2014. Ivisit.ro va spune ce fel de vacante au ales si cati bani au cheltuit

1
1151
Bucharest City Tour Sursa: ratb.ro

309.000 de turiști străini s-au cazat în hotelurile și pensiunile din România în primele trei luni ale anului, iar cheltuielile acestora pe teritoriul țării noastre au ajuns la 876,2 milioane de lei, potrivit datelor furnizate astăzi de Institutul Național de Statistică.

Din numărul total de turiști străini, 69,5% au vizitat România pentru afaceri, participări la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții, cheltuielile efectuate de către aceștia reprezentând 77,1% din suma totală. Restul de 22,9 procente au venit în țara noastră în scop particular,  în acest caz fiind incluse călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și a rudelor, tratamente medicale, religie și tranzit.

Sursa: INS
Sursa: INS

În ceea ce privește cheltuielile legate de călătoriile în scop de afaceri, cea mai mare pondere a fost deținută de cheltuielile cu cazarea – 48,9% -, opțiunea principală a turiștilor străini fiind legată de cazările cu mic dejun inclus – 91,3%.  În restaurante și baruri, turiștii străini au cheltuit 15,9% din total, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,4%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 39,2% au fost direcționați către achiziționarea de cadouri și suveniruri. În privința sumelor alocate pentru transport, cea mai mare pondere a fost deținută de închirierea autoturismelor – 62,6%.

Călătoriile în scop personal

La fel ca și în cazul turiștilor străini veniți în scop de afaceri,  și cei aflați în vizite particulare au cheltuit cele mai mari sume de bani pentru cazări, în special pentru cele cu mic dejun inclus, și anume 45,8%. Cheltuielile efectuate în baruri și restaurante au fost de 14,2% din suma totală, iar cele pentru cumpărături de 14,5%.

În ceea ce privește bugetul alocat transportului, cheltuielile pentru închirierea autoturismelor au reprezentat 62,9% din totalul sumelor pentru transport.

Sursa: INS
Sursa: INS

41,3% din cei 309.000 de turiști străini și-au achiziționat sejurul prin intermediul unei agenții de turism, iar 33,8% au venit pe cont propriu. Marea majoritate, 80,2%, au optat pentru transportul cu avionul, iar 12,3% au venit cu autoturismele personale.

Ivisit.ro vă recomandă și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele