Uritrottoir sau soluția francezilor pentru bărbații nemanierați

0
5278

Faceți cunoștință cu Uritrottoir, un fel de pisoar modern, realizat de francezi pentru bărbații nemanierați care urinează pe străzile Parisului, încărcând astfel aerul cu un damf insuportabil, căruia niciun parfum Channel nu-i poate face față. Creatorii lui îl numesc „soluția urbană ecologică pentru civilizarea urinării sălbatice”. O explicație pretențioasă, am spune noi.

Problema capitalei Franței este una cu care se confruntă, de altfel, orice metropolă, însă parizienii vor să-i civilizeze pe prost-crescuți cu acest Uritrottoir, locul în care le este  permis bărbaților să-și facă nevoile pe stradă, în văzul tuturor. Momentan au fost instalate doar 4 în Paris, dar autoritățile au planuri mari pentru needucați.

Deși noi, civilizații, am prefera mai degrabă utilizarea unei toalete publice și nu a unui coș eco numit Uritrottoir, realizat din metal și umplut cu paie care rețin mirosurile neplăcute și sunt, ulterior, transformate în compost pentru copaci, francezii au avut altă viziune.

Uritrottoir-ul, are diferite mărimi și forme, cu o capacitate de 80 până la 500 de pipiuri înainte de a-i fi schimbate paiele. Bărbații se pot apropia destul de mult de pubelă, care oricum este prevăzută cu spațiu suficient pentru a permite urinarea. Ca totul să fie chic, deasupra pubelei este un strat de flori care, cel mai probabil, va fi hrănit cu acel compost din Uritrottoir.

Pentru că urinatul pe stradă este o problemă a marilor orașe, s-au găsit și alte soluții inteligente de a combate nesimțirea. Spre exemplu, în Amsterdam s-au motat toalete retractabile care ies din pământ, iar în San Francisco au vopsit pereții și gardurile cu o  vopsea specială care aruncă stropii spre utilizator, descuranjând astfel urinarea în spații publice.

Sursa foto: The Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele