Top 10 cele mai spectaculoase terminale de aeroport din 2014

0
1445
Terminalul doi, Chatrapati Shivaji International Airport

Pentru mulți dintre noi, timpul petrecut în aeroport echivalează cu ore prețioase pe care le pierdem din vacața propriu-zisă, indiferent cât de spectaculoase ar fi terminalele pe care le vedem. Cu toate acestea, operatorii aerieni au schimbat considerabil, în ultimii ani, înfățișarea aeroporturilor, încercând să le ofere turiștilor experiențe cât mai plăcute și, mai ales, să-i asigure, încă de la aterizarea pe pământul țării respective, că vacanța lor va fi una de neuitat.

Iar noile terminale, deschise de curând sau urmând a fi inaugurate în cursul acestui an, duc parcă provocările și mai departe, oferindu-le călătorilor spații iluminate natural din belșug, un design ultra-modern și, mai ales, zone speciale unde pasagerilor zborurilor transcontinentale au la dispoziție dușuri și camere unde să se îmbrace.

Terminalul 2, Chatrapati Shivaji International Airport, Mumbai

Deschis în februarie anul acesta, terminalul este gazda uneia dintre cele mai impresionante colecții de obiecte de artă din India, aici fiind expuse peste 7.000 de opere de artă.

Terminalul 2, Aeroportul Heathrow, Londra, Marea Britanie

Spațios și aerisit, Terminalul Reginei va fi noul hub al operatorilor aerieni Star Alliance (incluzând și United Airlines, Singapore Airlines și Lufthansa), oferindu-le călătorilor transferuri și conexiuni mai rapide. Terminalul, care a costat 2,5 miliarde de lire, va fi inaugurat pe 4 iunie 2014.

Terminalul 2, Aeroportul Heathrow
Terminalul 2, Aeroportul Heathrow

Terminalul D, Aeroportul Regina Alia, Ammam, Iordania

Deschis în martie anul trecut, arhitectura noului terminal amintește de pânzele umflate de vânt ale corturilor beduinilor, atunci când este privit din aer, iar de la nivelul solului de frunzele unui palmier din deșert. Toate porțile de îmbarcare sunt poziționate pe o latură, iar ceck-in-ul, zona de retail și restaurante, precum și cea de așteptare se află în centrul clădirii. Iar între aceste zone, călătorii se pot odihni în curțile interioare pline de verdeață și ochiuri de apă.

Terminalul D, Queen Alia
Terminalul D, Queen Alia

Terminalul 4, Aeroportul JFK, New York, SUA

Deschis în 2013, Terminalul 4 deservește toate zborurile internaționale, transcontinentale și cursele partenerilor aerieni. Iar odată îndeplinite formalitățile de securitate, turiștii pot savura o masă delicioasă la unul dintre restaurantele emblematice ale New York-ului, precum Blue Smoke sau Uptown Brasserie. Și, să nu uităm, turiștii de la clasa business au acces la cel mai nou lounge Delta Sky Club.

Terminalul 4, Aeroportul JFK
Terminalul 4, Aeroportul JFK

Terminalul 3, Aeroportul Saint Exupery, Lyo, Franța

Deschis acum aproape doi ani, terminalul a costat 24,2 milioane de euro și deservește atât zborurile Air France-KLM, cât și companii low-cost, precum easyJet și AirAsia. Inovația aeroportul francez se referă la angajarea unor consilieri care să răspundă tuturor solicitărilor pasagerilor, dar și la zonele de așteptare unde scaunele sunt colorate vesel, pentru a inspira o stare de bine.

Terminalul 3, Aeroportul Saint-Exupéry
Terminalul 3, Aeroportul Saint-Exupéry

Aeroportul Long Beach, California, SUA

Lucrările de modernizare ale hub-ului de pe coasta de vest a companiei JetBlue, inaugurat în decembrie 2012, au costat 140 milioane de dolari, terminalul având aspectul unui boutique hotel. Cele trei milioane de pasageri are tranzitează aeroportul anual pot savura rețete locale sau pot face cumpărături din magazinele a căror design duce cu gândul la o plajă tropicală. Iar în grădinile exterioare, turiștii pot admira un decor tipic californian, cu focuri de tabără, cabane și patio-uri.

Noul terminal de la Aerportul Long Beach
Noul terminal de la Aerportul Long Beach

Aeroportul Internațional Hamad, Doha, Qatar

Inaugurarea noii baze a Qatar Airlines a fost amânată de câteva ori în ultimii ani, ultimul termen fiind stabilit pentru vara acestui an. Noul aeroport va cuprinde și terenuri de squash, un spa, o piscină publică, o moschee, numeroase lounge-uri și un spațiu comercial unde vor fi deschise 100 de magazine și restaurante.

Hamad International Airport,
Hamad International Airport,

Terminalul pentru zboruri interne, Christchurch, Noua Zeelandă

Inaugurat în aprilie 2013, noul terminal a fost construit din materiale cu emisii zero de carbon și le oferă pasagerilor numeroase facilități: wi-fi gratuit, zone de joacă pentru copii, lounge-uri premium, acces gratuit la zonele cu dușuri și numeroase restaurante cu bucătărie tradițională.

Terminalul pentru zboruri interne, Aeroportul Christchurch
Terminalul pentru zboruri interne, Aeroportul Christchurch

Terminalul 3, Aeroportul Internațional San Francisco, SUA

Deschis în ianuarie 2014, terminalul a fost amenajat cu 138 milioane de dolari și le oferă pasagerilor o experiență desprinsă parcă din firmele SF. Zona de joacă pentru copii cuprinde instalații interactive, iar pentru adulții care vor să se relaxeze înainte de a zbura a fost amenajată o sală pentru yoga.  Iar toaletele au fost dotate cu cabine de îmbrăcat și lumină naturală.

Terminalul 3, Aeroportul San Francisco International
Terminalul 3, Aeroportul San Francisco International

Terminalul 3, Aeroportul Shenzhen Bao`an, Shenzhen, China

Terminalul cu design futurist a fost inaugurat anul trecut, în luna noiembrie, și a costat 1,4 miliarde de dolari. Noul terminal poate deservi 45 de milioane de pasageri anual și cuprinde 200 de ghișee de check-in, 200 de magazine comerciale și restaurante și 76 de hangare pentru aeronave.

terminalul 3, Aeroportul Shenzhen Bao'an
terminalul 3, Aeroportul Shenzhen Bao’an

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele