O ruina acum, Cetatea Feldioara ar putea intra in circuitul transilvanean al cetatilor medievale

2
2110

1,5 milioane de euro alocă, în acest an, Consiliul Judeţean Braşov pentru reabilitarea Cetăţii Medievale Feldioara. În 2015, când lucrările ar trebui să se termine, cetatea teutonilor va intra în circuitul transilvănean al cetăţilor medievale.

În perioada ei de glorie, cetatea avea ziduri puternice, fiind cea mai importantă fortificaţie ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania. Acum este într-o avansată stare de degradare.

Lucrările de reabilitare costă în total cinci milioane de euro. Materialele folosite sunt similare celor de epocă şi rezistente la intemperii. Varul este unul special din Munţii Dolomiţi, piatra a fost aleasă în aşa fel încât să semene cu cea originală, iar pentru tur­nurile de pază se foloseşte lemn de brad.

Agenţiile de turism organizează în prezent mai multe circuite de trei-patru zile la cetăţile medievale fortificate. Unul dintre acestea include Cetatea Rupea, Cetatea Sighişoara, precum şi biserica fortificată din Prejmer, pe cea din Viscri, Biserica Saschiz, Biserica Biertan, Biserica Valea Viilor, Mănăstirea Cozia. Circutitul durează trei zile şi costă în jur de 500 de lei de persoană.

Un altul include Castelul Bran, Cetatea Râşnov, Cetatea Braşovului, Cetatea Sighişoara, Cetatea Sibiu, Cetatea Alba Carolina. Durează tot trei zile şi costă aproximativ 500 de lei de persoană.

Biserica Evanghelică organizează în fiecare an circuite la bisericile fortificate din Transilvania, care includ Biserica Neagră din Braşov, Biserica din Deal din Sighişoara, precum şi bisericile din Prejmer, Hărman, Viscri şi Biertan.

Ivisit.ro îţi mai recomandă şi:

 

 

 

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele