Walt Disney il salveaza pe ”francezul” Mickey Mouse

0
1619

Datoriile în creștere și scăderea numărului de vizitatori au contribuit la starea de dificultatea în care se află Disneyland Paris. Compania mamă, Walt Disney, sare în ajutorul parcului de distracții din Europa oferindu-i sprijin financiar în valoare de un miliard de euro, în același timp, preluând controlul Euro Disney, compania care administrează Disneyland Paris. Până în prezent, compania americană deținea doar 40% din acțiunile operatorului parcului de distracții, alături de prințul saudit Al Waleed Bin Talal și un grup de mici investitori europeni care inițial au plătit 11 euro/acțiune pentru a fi parte din povestea Disney.

Acțiunile Euro Disney s-au tranzacționat în ultimul an sub cinci euro fiecare, iar anunțul majorării capitalului le-a afectat negativ.

Criza economică care continuă să afecteze Europa și-a pus amprenta și pe încasările parcului de distracții, în condițiile în care familiile și-au tăiat semnificativ bugetele de călătorie. Potrivit cifrelor aferente anului 2013, peste jumătate dintre vizitatorii Disneyland sunt francezi. Englezii, spaniolii, olandezii și belgienii reprezintă și ei o treime dintre cei care vin să-i vadă pe Micky Mouse și restul personajelor de poveste. Anul trecut, parcul a avut 14,9 milioane de vizitatori, însă estimările pentru 2014 arată o scădere către 14,1- 14,2 milioane.

Spre comparație, parcurile Disney din Tokyo și Hong Kong nu întâmpină probleme. Operatorii japonezi susțin că anul acesta va fi cel mai bun de la deschiderea din 1983, în timp ce chinezii anunță dublarea profitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele