Cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est aterizeaza la Bursa de la Londra

1
910

Operatorul aerian vrea să obţină 200 de milioane de euro din listarea a 50% din acţiuni la Bursa de la Londra, planificată a se realiza în iunie 2014. Compania vrea să folosească fondurile pentru a-şi consolida situaţia financiară. Acţiunile listate sunt rezultate dintr-o majorare de capital.

Competitorii Wizz Air, easyJet şi Ryanair, sunt deja listate la Bursele din Londra, respectiv Dublin.

“Această ofertă publică iniţială este destinată doar investitorilor instituţionali. Nu avem în plan o listare şi pe alte burse. Am ales Londra pentru că este o piaţă de capital de succes, cu o lichiditate mare. De aceste lucruri avem nevoie pentru business-ul nostru, iar Londra este cea mai potrivită”, a anunţat directorul general al companiei Jozsef Varadi într-o teleconferinţă cu presa din România, Polonia şi Marea Britanie.

Compania nu va acorda dividende acţionarilor, “cel puţin nu în acest moment”, susţine directorul general.

Wizz Air are o flotă de 46 de avioane Airbus, care operează pe 315 rute, către 96 de destinaţii şi vrea să îşi extindă flota la 82 de aeronave Airbus A320 până în 2017.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2014 venituri de un miliard de euro şi un profit net de 89 de milioane de euro.

Ivisit vă recomandă şi: 

Noi rute Wizz Air: 4 din Bucuresti si una din Cluj Napoca

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele