Carla Enea: Apreciez la partenerul de vacante ca imi face surprize cand ma astept mai putin, de genul: "Hai sa vedem cascada Iguasu din elicopter!"

0
2022

Cu excepția Australiei, Carla Enea – jurnalist, comunicator și co-proprietar al agenției de turism Gulliver Tours – spune că a ajuns cam peste tot în lumea aceasta. După atâtea călătorii, concluzia ei este că vacanța ideală este în compania copiilor ei, Sabin și Matilda, și a tatălui lor, Ciprian Enea (consultant de turism, scriitor și proprietar al agenției de turism Besttourism – „formula magică” cu care poate pleca și pe Lună. Sau pe o insulă îndepărtată, ruptă de civilizație, pentru experimentarea unei vacanțe a la Robinson Crusoe.

Ce urmărește în călătoriile sale, ce are în bagaje, ce extravaganțe își permite… povestește chiar ea, în rândurile care urmează. Nu o invidiați pentru multe vacanțe din an pe care le are. Călătoriile sunt nu doar una dintre pasiunile vieții ei, ci și un job în sine.

Filmul pe care speri să-l vezi în avion este: Nu m-am gândit la asta :)! Pe zborurile scurte, mă uit pe geam, încercând să ghicesc exact locul de dedesubt: „E Veneția! Uite canalele! Cred că trecem peste un orășel austriac, are străduțe înguste și cabane în poala pârtiilor! Da, sigur sunt Alpii cei grandioși! Uite Rinul și-ale lui cetăți serioase!”. Când nu sunt la fereastră, citesc sau ma întrețin cu vecinii :). Pe zborurile lungi, mă mulțumesc cu oferta de filme destul de bogată a companiilor aeriene. Ultimele filme la care m-am hlizit în avion: Blended, cu Drew Barrymore și Adam Sandler și Vacanța, cu Cameron Diaz și Jude Law (revăzut după câțiva ani). Filme ușoare, de vacanță și cu vacanțe, îmi place să-mi induc o stare bună, nu vreau să-mi contorsionez prea mult sentimentele :)!

Ultima carte pe care ai luat-o cu tine în vacanță este: De fapt, au fost trei: Lorelei, de Ionel Teodoreanu (pentru că mi-a fost dor s-o recitesc), Profesorul de fericire, de Ciprian Enea (pentru că mi-e dragă, și o deschid deseori să parcurg anumite pasaje care mă emoționează până la lacrimi), Prea multă fericire, de Alice Munro (pentru că nu apucasem s-o citesc și vroiam să fiu în rândul lumii).

Ai tendința de a pune în bagaj prea multe/mulţi… Haine și încălțări, ca toate femeile :)! Iar când ajung la destinație, constat că mi-am uitat acasă costumul de baie, cel mai important accesoriu din vacanța la mare :)! Sau că nu am pus deloc, dar deloc, lenjerie intimă :)!

 

carla 1

 

Concediul tău ideal este… în compania copiilor mei, Sabin și Matilda, și a tatălui lor, bineînțeles :)! Niciodată nu sunt mai împlinită și mai fericită decât atunci când plecăm împreună. Pot pleca și pe Lună în formula asta magică :)!

Ce ți-ar strica vacanța? Boala cuiva drag! Am trecut de câteva ori prin asta (când pleci cu cei mici la drum, se pot întâmpla multe), dar am fost mereu echipați cu asigurări medicale și cu o mini-farmacie la purtător! Mai greu e când se-întâmplă accidente ceva mai grave, dar până acum n-am avut parte decât de o ruptură musculară de-a lui Ciprian (ce a venit nepoftită în Singapore).

Ce preferi la un hotel? Nu am preferințe, mă adaptez ușor :)! Important este să fie decent!

Ce apreciezi cel mai mult la partenerul de vacanță? Că e călător, ca și mine :), și caută să înțeleagă cât mai mult din atmosfera locului unde ne aflăm. Că-mi face surprize când mă aștept mai puțin (de genul: „Diseară mergem în cea mai înaltă clădire din lume, am făcut deja rezervările”)! Că e dornic de experiențe noi („Hai să vedem cascada Iguasu din elicopter”)!

Care este cea mai mare extravaganță pe care ți-o permiți în concediu? Să nu mă gândesc la ce urmează să cumpăr pentru micul dejun sau cină :)!

Care este călătoria pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o faci? Mi-am făcut destule damblale, în sensul ăsta :), abia m-am întors din Asia, unde am văzut, printre multe altele, Angkor Wat-ul (era pe lista mea de ceva vreme)! În afară de Australia, am ajuns cam peste tot! A, mi-ar plăcea să plec o perioadă mai lungă pe o insulă îndepărtată, ruptă de civilizație, să experimentăm o vacanță a la Robinson Crusoe. Cu toată familia, obligatoriu!

 

carla 2

 

Care este cea mai mare temere a ta când ești în străinătate? Ca regulă personală, îndepărtez gândurile negative, nu fac bine la ten :)))! Sunt o fire optimistă, așa că-mi duc în spate destinul, cu tot ce se poate întâmpla. În ultima vacanță, am călătorit singură o săptămână, și mi-a fost bine, deși am avut parte și de câteva neplăceri (cineva mi-a furat telefonul în aeroportul din Siam Reap, dar l-am recuperat, pentru că am insistat să fie derulate filmele înregistrate de camerele de luat vederi, am căzut pe scările rulante cu ditamai bagajul după mine, era cât pe ce să pierd un avion etc).

Care este obiceiul pe care-l ai în vacanță și-l detești cel mai mult? Că nu pot să dorm cât mi-aș dori. Când încep să recuperez la acest capitol, vine vremea să mă întorc acasă :)!

Care este obiceiul pe care îl au alții în vacanță și-l detești cel mai mult? Caut să nu mă enervez ușor. Sunt înarmată de la Mama Natură cu multă răbdare, iar până acum nu am avut pagube majore din cauza vreunui partener de vacanță! Întârzierile și nepotrivirea dorințelor sunt firești, prefer să fiu open minded, să ascult alte puncte de vedere și chiar să-mi schimb traseul, decât să-mi stric vacanța!

Când călătorești, în ce situație ai minți? De pildă, am mințit un taximetrist în Cambogia, spunându-i că soțul meu mă așteaptă deja la hotel (deși el era undeva în Pacific). Dar era foarte curios de ce mă aflu singură acolo și ar fi vrut să fie șoferul meu personal în următoarele zile. I-am spus că nu știu exact ce program am și că voi discuta asta cu soțul meu, la hotel!

Care a fost cea mai frumoasă vacanță a ta? Întotdeauna, ultima vacanță este cea mai frumoasă. Așadar, pot spune că vacanța mea de o lună în Asia, de unde m-am întors de o lună :), a fost cea mai frumoasă. Am vizitat Singapore, Penang, Kuala Lumpur, Cambogia, Taiwan și Sumatra. Înainte de asta, cea mai frumoasă vacanță a fost în Tunisia, unde mai fusesem de câteva ori, dar în doi, nu ca anul acesta când le-am arătat lui Sabin și Matildei cam tot ce se poate vedea acolo, inclusiv deșertul Sahara și locurile unde s-a turnat Star Wars. Înainte de asta, am fost în Azore. Și tot asa, în fiecare an, mi se întâmplă să am de câteva ori… cele mai frumoase vacanțe :)!

Care este lucrul fără de care nu pleci în călătorie? Telefonul și gândurile bune :)!

Care este motto-ul tău atunci când călătorești? Deschide-ți bine ochii, mintea și sufletul, în jurul tău există multă frumusețe, n-o rata, că e păcat :)!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele