Huffington Post: Sibiul, printre orasele "vrajite" ale Europei ce trebuie vizitate cat mai curand

0
1064
Piața Albert Huet din Sibiu

Fosta Capitală Culturală Europeană din 2007 se află pe lista celor mai pline de șarm nouă orașe europene pe care jurnaliștii de la Huffington Post le recomandă drept destinații pe care turiștii ar trebui să le viziteze cât mai curând. Topul Huffington Post cuprinde, alături de Sibiu și Bruges, Belgia, alte șapte orașe din Marea Britanie, Italia, Franța, Olanda, Elveția și Cehia, pe lângă farmecul lor deosebit aceste destinații având în comun și faptul că nu se află pe harta turismului de masă.

Jurnaliștii de la Huffington Post descriu Sibiul drept un oraș ideal pentru plimbările pietonale, unde turiștii pot admira o multitudine de obiective istorice, concentrate în zona interioară a fortificațiilor medievale, în timp ce la umbra zidurilor vechi pot admira locuințele colorate de pe străduțele cu piatră cubică.

Aflat în patrimoniul UNESCO, orașul ceh Ceski Krumlov este a doua destinație turistică, după Praga, în privința fluxurilor de turiști, iar cel mai bine ar fi să planificați o vacanță în afara lunilor de vară.

Clădirile din calcar alb, datând din sec. al XIV-lea, din orașul italian Alberobello, Italia, sunt de o frumusețe aparte, iar valoarea lor arhitecturală le-a adus un loc în patrimoniul UNESCO.

Orășelul Giethoorn, cunoscut și sub numele de „Veneția olandeză”, este recomandat de Huffington Post datorită celor 180 de poduri ce traversează canalele pitorești ale localității aflate la 90 de kilometri de Amsterdam, dar și pentru că autoturismele sunt interzise.

Localizat la poalele Alpilor, orășelul medieval Gruyeres, Elveția, e celebru pentru un anumit tip de brânzeturi, produse doar în această regiune.

Franța este singura țară europeană care este menționată cu două destinații turistice în topul Huffington Post: Colmar, considerat „Capitală a Vinului” și Eguisheim, votat de francezi drept cel mai frumos orășel din Franța.

Canalele, străzile pavate cu piatră cubică și centrul medieval aflat în patrimoniul UNESCO sunt principalele motive pentru ca orașul Bruges, Belgia, e o destinație plină de șarm.

Și nu în ultimul rând, lista de recomandări a jurnaliștilor de la Huffington Post cuprinde și cel mai frumos „sat” din Anglia, Bibury, faimos pentru căsuțele din Arlington Row, construite în 1380 ca magazine monahale unde se vindea lână și transformate în sex. al XVII-lea în locuințe pentru țesători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele