Pregătit să părăsești această planetă? Fondatorul Amazon vinde bilete pentru călătorii în spațiu

0
1253

Cum ar fi să îți cumperi un bilet de avion, să te îmbarci și să auzi căpitanul aeronavei spunând „Bună ziua! Vă rugăm să vă puneți centurile. În câteva minute decolăm în spațiu”?

Se pare că acest lucru va fi posibil în scurt timp pentru că Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a anunțat că în 2019 va pune la vânzare bilete pentru călătorii în spațiu. Prețul nu a fost făcut public încă, însă se estimează că zborul în spațiu va costa între 50.000 și 250.000 de dolari americani, scrie Tech Times.

Jeff Bezos vrea să vadă milioane de oameni muncind în spațiu

Pentru a explora spațiul cosmic, Jeff Bezos a creat compania Blue Origin producătoare de rachete și navete aerospațiale. Recent, compania lui a testat un zbor cu naveta.

Prin Blue Origin, Bezos vrea să îndeplinească misiunea de a vedea „milioane de oameni” trăind și muncind în spațiul cosmic, după cum scrie Economic Times.

„Trebuie să reducem drastic costurile pentru a trimite oameni în spațiu, astfel încât să putem extinde umanitatea în sistemul nostru solar. Pentru a începe această călătorie, intenționăm să vindem bilete pentru zboruri comerciale de anul viitor”, a declarat Rob Meyerson, vicepreședinte senior la Blue Origin.

Jeff Bezos nu este singurul om de afaceri care plănuiește să trimită oameni în spațiu. Elon Musk, fondatorul SpaceX și Tesla, vrea să construiască un oraș de 1 milion de locuitori pe Marte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele