Editia 2014 a Festivalului Luna Bucureștilor, organizat de Fundația Calea Victoriei sub înaltul patronaj al Princepesei Margareta, va avea loc între 9 mai și 7 iunie, bucureștii și turiștii aflați în Capitală fiind invitați la o serie de evenimente cultural-istorice, în cadrul cărora șarmul și personalitățile marcante ale orașului vor fi readuse în atenția publicului.
Primul eveniment va avea loc vineri, de la ora 18.30, la sediul Fundatiei Calea Victoriei, unde istoricul Anita Sterea va vorbi despre distracțiile preferate ale bucureștenilor din perioada interbelică. Intrarea este libera, dar cei interesați trebuie să se înscrie din cauza locurilor limitate.
Pe 16 mai, tot de la ora 18.30, Sala Cinema a Cercului Militar Național va găzdui proiecția filmului de epocă „Visul unei nopți de iarnă”, invitat special fiind regizorul Vlad Trandafir. Participarea este gratuită, pe baza unei înscrieri prealabile.
Principalul eveniment al festivalului va fi, și în n acest an, Balul Bucureștiului Interbelic, care va fi organizat în Sălile Bizantină și Gotică, taxele de participare fiind de 150 lei, respectiv 135 de lei pentru cei care dețin cardul de fidelitate al Fundației Calea Victoriei. Programul balului cuprinde demonstrații de dansuri din anii 1920 – 1930, spectacole de comedie oferite de gazdele evenimentului, actorii Smaranda Caragea și Nae Alexandru, masa festivă și recitaluri de muzică de epocă.
Pe 31 mai, de la ora 17.00, melomanii sunt invitați la concertul Musica Viva: Arii, lieduri și vocalize, susținut de Musica Viva și soprana Andreea-Madalina Barbu, la Conservator. Taxa de participare este de 30 de lei.
Miercuri, 4 iunie, va avea loc o sesiune de proiecții de interviuri cu personalități din „Colțuri de București”, în prezența regizorului Vlad Trandafir. Publicul care va veni la Urbanesc va putea vedea confidențele despre București ale lui Neagu Djuvara, Georgeta Filitti, Tiberiu Soare, Vintilă Mihăilescu, Adina Nanu, Da C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Paul Ipate și Eugen Istodor. Intrarea e libera, pe bază de înscriere.
Iar pe 7 iunie, istoricul Anita Stere vă invită la o plimbare culturală prin Parcul Herăstrău și zona de nord a Bucureștiului, participarea fiind liberă, pe bază de înscrieri prealabile.