Calatoriile cu trenul in Romania ne duc la coada clasamentului european

0
1454

România este la coada clasamentului european referitor la călătoriile cu trenul, cu o medie de 185 de kilometri pe cap de locuitor, în 2013. La polul opus se află Elveţia, campioană nu numai în Europa, ci şi pe plan mondial, cu o medie anuală de 2.307 kilometri pe cap de locuitor, potrivit datelor furnizare de Uniunea Internaţională a Căilor Ferate (UIC).

Declinul CFR Călători, cel mai mare operator de transport de călători din România se vede şi din statiticile româneşti. Un număr de 57 de milioane de călătorii cu trenul au fost făcute în 2013, faţă de 88 de milioane în 2007 şi peste 400 de milioane de călătorii în 1990, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INSSE).

Japonia ocupă locul al doilea în clasamentul UIC, cu o medie pe cap de locuitor de 1.912 kilometri pe an, urmată de Franţa, cu 1.301 kilometri, Austria, cu 1.280 de kilometri şi Danemarca, cu 1.190 de kilometri.

În ceea ce priveşte numărul deplasărilor cu trenul pe an, Japonia se află pe primul loc cu 69 de călătorii de locuitor, faţă de 53 de călătorii în cazul elveţienilor.

Elveţia rămâne însă în fruntea clasamentului european şi este urmate de Luxembourg, cu 40 de călătorii, Danemarca, cu 35 de călătorii, Austria, cu 28 de călătorii şi Marea Britanie şi Germania, cu 25 de călătorii fiecare.

Suedia, Estonia, România şi Lituania se află la sfârşitul clasamentului în Europa, cu o medie de doar trei – Suedia şi Estonia şi două – România şi Lituania.

Ivisit.ro vă mai recomandă: 

Reactia CFR Calatori dupa aparitia unui nou operator feroviar privat: Bilete de la 19,9 lei pentru o calatorie cu Trenurile Soarelui

CFR Calatori isi imbunatateste serviciul de early booking

Cu trenul catre litoral. Ivisit.ro a calatorit cu trenul electric Hyperion de la Bucuresti la Constanta

CFR suplimenteaza numarul vagoanelor pentru Trenurile Soarelui

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele