Bulgarii au planuri ambițioase pentru sectorul de turism, propunându-și ca până în 2020 să primească aproximativ nouă milioane de turiști străini, numărul acestora urmând să crească până la 12 milioane în următorii zece ani, potrivit novinite.com. Asta în condițiile în care întreaga populație a Bulgariei este de aproximativ 7,5 milioane.

Potrivit Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea unui Turism Durabil 2030, adoptată de cabinetul de la Sofia, Bulgaria este o destinație turistică atractivă pentru turiștii străini interesați mai ales de turismul cultura, de tip spa și cel montan. Iar autoritățile din turism vor să dezvolte și să impună pe piață și turismul religios, ecoturismul și turismul viticol.

„Toate datele ne arată că Bulgaria are tot potențialul necesar pentru a deveni o destinație turistică populară, ducând la o creștere a încasărilor din turism cu cel puțin 30-40% în următorii 15 ani”, consideră Branimir Botev, adjunctul ministrului Economiei.

În consecință, guvernul bulgar va aloca aproximativ 5,11 milioane de euro pentru campaniiile de promovare turistică a Bulgariei.