“La pas, prin Brasovul vechi”, un traseu pentru promovarea monumentelor din centrul vechi al orasului

0
4224

Traseul de aproximativ 90 de minute îl duce pe turist de la Bastionul Postăvarilor la Turnul Lemnarului, Turnul Vânătorilor, Bastionul Funarilor, Turnul Artelor, Bastionul Ţesătorilor, Poarta Şchei, Poarta Ecaterinei, Turnul Negru, Turnul Alb, Bastionul Graft, Casa Mureşenilor, Muzeul de Istorie, Biserica Neagră, Muzeul Civilizaţiei Urbane, Muzeul de Artă şi Muzeul de Etnografie.

În momentul în care în proiect vor fi incluse Cetăţuia Braşovului şi Muzeul Prima Şcoală Românească, vor fi create tururi alternative.

Proiectul începe la 1 iunie. Turiştii vor plăti 45 de lei şi vor primi un un pliant de prezentare în limbile română, germană sau engleză, o hartă a traseului şi o sticlă de apă minerală. 

Oficialii Consiliului Judeţean speră să recupereze, în acest fel, fondurile investite în renovarea zonei istorice a Braşovului.

Braşovul are un traseu modern, pe care turiştii îl găsesc în orice oraş medieval din Europa, anunţă Chistian Macedonschi, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov. 

”Faptul că turistul poate primi toate informaţiile despre Biserica Neagră, despre muzeele şi turnurile pe care le avem este foarte important pentru că mulţi veneau la Braşov pentru atracţia principală, Biserica Neagră, dar nu aflau şi despre restul obiectivelor care puteau fi vizitate. Turiştii vor alege selectiv, în funcţie de timpul disponibil, ce muzee sau obiective vor vizita”, precizează Macedonschi.

Parteneri ai proiectului sunt Consiliul Judeţean, muzeele din subordinea acestuia, SC Consilprest SRL – firma care administrează majoritatea obiectivelor turistice, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov şi Biserica Evanghelică.

Citeşte şi: Parada Junilor Brasovului, magnet pentru turisti

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele