De ce trebuie prețuit agentul de turism

0
1215

În experiența acumulată până acum în industria turismului am întâlnit fel de fel de oameni cu fel de fel de interpretări cu privire la agentul de turism, la câștigurile acestuia și la simplitatea sau complexitatea job-ului acestuia.

Opinie de Mădălin Măncilă

Mădălin Măncilă,, managing director Millenium Tour și Concediu.com

Într-o perioadă în care fiecare turist a devenit propriul lui agent de turism doar pentru că are acces la portaluri online, iată de ce cred eu că trebuie să prețuim mai mult agentul de turism.

Nu am întâlnit un agent/consultant de turism care să își facă meseria cu silă, iar pentru pasiunea pentru care au ales această meserie, merită prețuiți.

Să lucrezi ca agent într-o industrie atât de mică, atât de subnutitră, atât de hulită, atât de invizibilă pentru autorități și să îți construiești viața profesională în jurul acesteia, cred eu, merită prețuit.

Pentru că agentul de turism doarme cu telefonul sub pernă, merită cu adevărat prețuit.

Pentru că job-ul unui agent de turism este de 24 de ore și pentru că responsabilitatea față de turist nu se termină niciodată, merită prețuit.

Pentru că nu am întâlnit un agent de turism care să se fi îmbogățit din meseria lui însă continuă să își îmbogățească cunoștințele în fiecare zi, merită prețuit.

Pentru că noi oamenii suntem cu toții diferiți, iar pentru că agentul de turism trebuie să se adapteze fiecăruia dintre noi, fiecărei nevoi și fiecărui caracter, într-o enormă diversitate de servicii, merită prețuit.

Pentru că agentul de turism te poate salva din situații din care nu ai putea ieși singur, merită prețuit.

Pentru toate cele de mai sus și nu numai, sfatul meu pentru turiști este să continue să se informeze, să își facă research-ul online, să se decidă asupra destinației, serviciilor sau nevoilor, să aleagă responsabil agenția de turism însă, să nu lase aceste lucruri la voia întâmplării și să apeleze la un consultant de travel care poate interveni decisiv la optimizarea călătoriei și de foarte multe ori în rezolvarea unor situații de criză la destinație.

Alte opinii scrise de Mădălin Măncilă pot fi citite pe www.madalinmancila.ro.  

Sursa foto: Dima Sidelnikov/Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugam sa introduci comentariul
Te rugam sa introduci numele