Luxul epocii moderne, atmosfera plină de nostalgie a deceniilor de început de secol XX, peisajele mirifice ale Europei de Est și misterul unei lumi arabe ce și-a deschis recent granițele către Occident. Ah, și să nu uit, primul tren privat european care va pătrunde pe teritoriul Iranului.

Pe scurt, principalele elemente cu care compania națională de căi ferate din Ungaria, în parteneriat cu firma britanică Danube Express, își promovează cel mai nou produs de lux în domeniul turismului feroviar. Golden Eagle Danube Express, considerat urmașul celebrului Orient Express, va porni, pe 15 octombrie, într-o călătorie epică de la Budapesta până la Teheran, în Iran.

Cele 12 vagoane, cu interioare de lux și decorațiuni din lemn, datând din anii 1950, vor transporta aproximativ 65 de pasageri, biletele pentru călătoria inaugurală fiind vândute aproape în totalitate. Majoritatea turiștilor care vor să descopere, de la bordul garniturii de lux, Ungaria, România, Bulgaria, Turcia și Iranul, sunt cetățeni britanici și australieni, potrivit directorului de vânzări al companiei maghiare, citat de AFP.

Garnitura de lux va avea două opriri și pe teritoriul României, la Sighișoara și Brașov, unde turiștii sunt invitați să descopere cetatea medievală inclusă în patrimoniul UNSCO, respectiv Castelul Bran, ambele legate de controversata și misterioasă viață a sângerosului Conte Dracula.

Tarifele biletelor variază între 13.000 și 31.000 de euro de persoană, în pachet fiind incluse trei nopți de cazare la hotel, 11 nopți de cazare la bordul Golden Eagle Danube Express, toate mesele, răcoritoare, ceai, cafea și apă de-a lungul zilei, asistență de specialitate din partea ghizilor autorizați, transfer la sosire și plecare și serviciile unui medic, care va însoți grupul în decursul celor două săptămâni cât durează călătoria.

Detalii despre Golden Eagle Danube Express și călătoria sa, supranumită „Bijuteriile Persiei”, puteți găsi pe www.danube-express.com.

Ivisit.ro vă recomandă și: