Principalul criteriu de care țin cont turiștii atunci când vine vorba despre rezervarea unui bilet de avion nu este neapărat tariful, așa cum poate ne-am fi așteptat, ci durata zborului până la destinația aleasă, cursele cu escale prelungite fiind evitate, chiar dacă prețurile sunt mai mici. Cel puțin asta arată rezultatele unui studiu realizat de compania internațională de transport GO Group LLC, cu sediul în Chicago, specializată în transferul turiștilor de la aeroporturi la hoteluri.

Studiul a vizat peste 350 de persoane, bărbați și femei, iar răspunsurile lor au fost aproape similare: 64% dintre bărbați și 60% dintre femei au declarat că preferă zborurile directe sau cu escale cât mai scurte, chiar dacă tarifele sunt mai mari, pentru a reduce astfel cât mai mult timpul alocat transportului până la destinația turistică aleasă.

„Tată meu obișnuia să-mi spună că nu pleci în vacanță ca să faci economii sau să slăbești. Și avea dreptate”, mărturisește unul dintre turiștii chestionați în cadrul sondajului GO Group.

De asemenea, turiștii chestionați au amintit, cu privire la criteriile pe baza cărora aleg biletele de avion, orarul de zbor, tariful total al vacanței dorite și găsirea unui echilibru între reducerea costurilor și timpul efectiv petrecut la destinație.

„Aceste rezultate ne arată că turiștii își doresc să profite la maximum de vacanțele lor și vor să reducă la minim timpul petrecut în aeroporturi sau la bordul avioanelor. Toate companiile din domeniul turismului ar trebui să-și modifice strategiile și ofertele în concordanță cu dorințele turiștilor de a reduce timpul petrecut pe drum până la destinația aleasă”, consideră John McCarthy, președintele GO Group.