Ministerul Afacerilor Externe a lansat două noi servicii consulare care le permit turiștilor români să afle informații actualizate despre alertele de călătorie în zonele de risc, despre condițiile specifice de intrare și ședere pe teritoriul anumitor state, despre traficul rutier, sistemul medical și reglementări vamale.

Primul serviciu se referă la infochioșcurile MAE cu informații de călătorie, primul fiind amplasat în zona de tranzit a Terminalului Plecări Internaționale, de pe Aeroportul Henri Coandă. Celelalte șapte dispozitive vor fi amplasate la Gara de Nord, în stații de metrou și centre comerciale.

Aplicația pentru telefoanele mobile, „Călătorește în siguranță”, este realizată atât pe platforma iOS, utilizată de smartphone-urile de tip iPhone, cât și pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Aplicația se poate descărca gratuit de pe AppStore sau Google Play.

Cele două servicii oferă și informații despre atribuțiile funcționarilor consulari și despre cum pot solicita asistență consulară, în special în cazul în care sunt victimele unor furturi sau accidente pe teritoriul unui stat străin.