Dacă ar fi să pleci mâine în lume, unde ai merge? Airbnb îţi arată care sunt cele mai în vogă destinaţii pentru 2018. De multe dintre ele nici nu ai auzit, dar sunt locuri deosebite.

Airbnb a analizat în ce destinaţii s-a dublat, tripat sau chiar a crescut spectaculos numărul de rezervări făcute din prima jumătate a lui 2017 până în prima jumătate a lui 2018, potrivit Business Insider. Iată topul:

Locul 10: Matinhos, Brazilia 

  • creştere de 209%

Este un oraş mic pe coasta Atlanticului, ideal pentru plajă, recunoscut pentru bogăţiile sale naturale.

Locul 9: Hanoi, Vietnam

  • creştere de 212%

Hanoi, capitala Vietnamului, este un mix de cultură vietnameză, chineză şi franceză. Pe scurtă, un oraş efervescent.

Locul 8: Bilbao, Spania

  • creştere de 234%

Deşi mai puţin cunoscut decât Barcelona, Madrid sau Malaga, Bilbao are nenumărate atracţii pentru care să mergi să descoperi şi o altă regiune din Spania, Ţara Bascilor.

Locul 7: Famagusta, Cipru

  • creştere de 234%

Presa străină l-a numit pe scurt „oraşul fantomă din inima Ciprului”. Dar pentru iubitorii de istorie şi cultură Famagusta poate fi o nouă descoperire, mai ales că aici se întrepătrund influenţele turceşti şi greceşti.

Locul 6: Columbus, SUA

  • creştere de 254%

Nu are zgârie-nori ca New York, însă Columbus are punctele sale forte: o mulţime de spaţii şi grădini verzi şi nenumărate muzee pentru împătimiţii de istorie.

Locul 5: Da Nang, Vietnam

  • creştere de 255%

Pentru cei care caută un loc neatins de turism, oraşul vietnamez Da Nang ar trebui să fie următoarea destinaţie. Este ideală pentru cei care vor o vacanţă liniştită pe plaje cu nisip alb şi apă turcoaz.

Locul 4: Indianapolis, SUA

  • creştere de 256%

Indianapolis, aflat în statul american Indiana, este un oraş al sportului prin definiţie, unde are loc anual celebra cursă auto Indy 500 şi care de altfel atrage turişti la fiecare eveniment.

Locul 3: Edmonton, Canada

  • creştere de 284%

Canada, care te va impresiona cu peisajele sale naturale, este o destinaţie ideală pentru vacanţa de vară, când în România apare canicula. Aşa că nu uita să pui Canada pe lista destinaţiilor de văzut în 2018, mai ales că nu mai ai nevoie de viză.

Locul 2: Bournemouth, Anglia

  • creştere de 353%

Bournemouth este o staţiune pe coasta de sud a Angliei, unde tinerii se adună la petrecerile de pe plajă.

Locul 1: Gangneung, Coreea de Sud

  • creştere de 2.175%

Coreea de Sud atrage tot mai mulţi turişti străini, mai ales în oraşul de plajă Gangneung şi nu este de mirare. Are nenumărate atracţii turistice şi este o ţară dezvoltată şi o destinaţie modernă.

Sursa foto: Taesik Park