Din 15 mai până pe 17 iunie, Italia își face simțită prezenta în ochii publicului român, printr-un festival ”made in Italy”. Ajuns la a 6a ediție (organizat mereu în preajma zilei naționale a acestei țări – 2 iunie), festivalul este organizat de  Agenția Italiană pentru Comerț Exterior (ICE), biroul din România, cu sprijinul Ambasadei Italiei la București.

Timp de o lună, publicul român va intra în contact cu produse italiene, în mare parte bunuri de larg consum. Vorbim de peste 100 de mărci în peste 500 de magazine, restaurante și lanțuri de retail, la prețuri promoționale, într-o atmosferă de sărbătoare, cu muzică, evenimente, degustări, demonstrații culinare și alte surprize.

“Festivalul Italian reprezintă astăzi mai mult decât tradiţionala întâlnire a României cu frumosul şi bunul gust specific Italiei, România fiind o ţară în continuă căutare de noutăţi pentru consumatorii săi cu preferinţe din ce în ce mai sofisticate. Festivalul  capătă din ce în ce mai mult forma unei platforme comerciale şi promoţionale la 360 de grade”, a spus Luca Gentile, Directorul Agenţiei ICE în România. “Anul acesta, dincolo de tradiţionala prezenţă a restaurantelor de calitate şi a brand-urilor cunoscute de modă şi design interior, am atras toate principalele reţele de distribuţie din ţară pentru a înlesni prezenţa produselor Made in Italy la nivel global. Ca Agenţie – ICE ne-am propus să ne adresăm unui public variat, de la consumatori la presă, de la buyers la distribuitori, şi am reuşit să introducem în Festival sectorul editorial, cu un impact comercial foarte mare dincolo de cel cultural”, a completat Gentile.

“Sunt deosebit de încântat de lansarea noii ediții a Festivalului Italian. Și în acest an, inițiativele din program vor aduce un omagiu excelenței “Made in Italy”. Sunt încântat să văd cum se consolidează vechile colaborări și cum iau naștere altele noi în această țară importantă, unde Italia este de mulți ani printre primii parteneri comerciali – mai precis al doilea – și primul ca număr de societăți costituite”, declară Excelența sa Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei la București.

Programul festivalului și informațiile sunt publicate pe www.festivalitalian.ro. Dintre nenumăratele evenimente ce au loc în perioada următoare ne-a făcut cel mai mult cu ochiul ”Italia Food & Wine Day”, de la hotelul Novotel, din 3 iunie.