Autostrada Paşcani-Suceava-Siret va fi realizată cu finanţare din acciza pe combustibili, dacă Guvernul va aproba propunerea ministrului Transporturilor. Pentru drumul de 100 de kilometri, inclus în Masterplanul de transport al României, nu mai sunt disponibile fonduri de coeziune în perioada 2014-2020.

Studiul de fezabilitate este publicat de două săptămâni pe SEAP, a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Şova. Termenul de depunere a ofertelor este 16 iunie, după care se va propune începerea licitaţiei pentru lucrări.

”Înţeleg că cineva a contestat chiar documentaţia pe motiv că am solicitat să se facă studiul în patru luni şi nu în 12 sau 24 de luni. După realizarea studiului de fezabilitate voi propune începerea licitaţiei de lucrări, iar finanţarea am s-o propun, sper să fie agreată şi de Guvern şi de Parlament, din acciza introdusă de la 1 aprilie”, a declarat Dan Şova.

El mai spune că estimările arată că acciza pe combustibili va produce, prin mecanismul 7 eurocenţi pe litru şi 4 eurocenţi returnaţi transportatorilor, 500 de  milioane de euro anual.

Citeşte şi: