Atunci când vrei să călătorești în străinătate te gândești să rezervi un zbor direct către destinația dorită. Însă există și țări în care nu poți ajunge cu avionul pentru că pur și simplu nu au aeroport, scrie Reader’s Digest. Iată care sunt acestea țări și cum le poți vizita.

  1. Andorra

Aflată între Spania și Franța, Andorra este o țară mică unde se poate ajunge cu mașina sau cu autocarul. Faptul că este situată între Munții Pirinei face imposibilă construirea unui aeroport. Andorra este recunoscută pentru stațiunile de schi și peisaje minunate, dar și pentru shopping la prețuri mici fiind considerată un paradis fiscal.

Cum ajungi: cu avionul pană la Barcelona și apoi cu autocarul (3 ore)

2. Liechtenstein

Deși este un stat, Liechtenstein are o suprafață la mică decât Bucureștiul și o lungime de 25 km de la nord la sud. Cele mai apropiate aeroporturi de Lichtenstein sunt cele din St. Gallen (30 km) și Zurich (130 km) din Elveția.

Liechtenstein se află în Munții Alpi, ceea ce îl face o destinație ideală pentru o vacanță relaxantă în natură.

3. Monaco

Monaco este stat „putred” de bogat, plin de mașini scumpe, iahturi de lux și cazinouri, fapt pentru care am putea spune că un aeroport pentru zboruri comerciali nici nu își are rostul. În plus, turiștii și localnicii pot ajunge în Monaco în doar 25 de minute de la Aeroportul din Nisa.

4. San Marino

San Marino, micul stat din Italia, poate fi vizitat cu un zbor către Bologna. De acolo călătoria cu trenul durează 3 ore. În San Marino merită să ajungi într-o vacanță de o săptămână pe coasta Mării Adriatice.

5. Tokelau

Tokelau se află atât de departe încât cel mai probabil nu ai auzit de acest stat mic din mijlocul Oceanului Pacific. Tokelau este format din trei atoli – Atafu, Nukunonu și Fakaofu, are 1.500 de locuitori și se află între Hawaii și Noua Zeelandă. Tokelau este o destinație mai mult decât exotică, unde merg probabil doar cei însetați de aventură și adrenalină pentru descoperirea unor locuri ascunse.

Cum ajungi în Tokelau: cu avionul până în Samoa și de acolo cu barca, care de altfel funcționează de două ori pe lună

Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com