Oraşul atrage anual sute de mii de vizitatori datorită muzeelor sale, dar şi festivalurilor pe care le găzduieşte. Premiul i-a fost acordat la Gala Premiilor de Excelenţă organizată de Hotel Tourism & Leisure Investment Conference.

Sibiul a fost preferat altor destinaţii româneşti renumite, precum Alba Iulia, Bucovina, Transalpina, Sighişoara, Delta Dunării şi Târgu Mureş.

Oraşul este cel mai important centru muzeal din România, care reuşeşte să atragă, prin cele două muzee mari – Muzeul Naţional Brukenthal, cel mai vechi din ţara noastră şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cel mai întins muzeu în aer liber din România, cel puţin o jumătate de milion de vizitatori, în fiecare an, conform oficialilor locali.

Sibiul, care a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, este inclus şi într-un top al celor mai fermecătoare destinaţii din Europa, realizat de jurnaliştii americani de la Huffington Post.

Ei descriu Sibiul drept un oraș ideal pentru plimbările pietonale, unde turiștii pot admira o multitudine de obiective istorice, concentrate în zona interioară a fortificațiilor medievale, în timp ce la umbra zidurilor vechi pot admira locuințele colorate de pe străduțele cu piatră cubică.

Ivisit.ro vă recomandă şi: 

Huffington Post: Sibiul, printre orasele “vrajite” ale Europei ce trebuie vizitate cat mai curand