Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) ripostează faţă de decizia Primăriei Arad de a amplasa panouri informative despre situaţia a două pasaje aflate în construcţie pe centura oraşului.

Textul aprobat în luna aprilie de Consiliul Local al Aradului pentru panouri este: “Vă aflaţi pe un drum naţional. Guvernul României a sistat lucrările în 2012. Suntem în 2014, Aradul aşteaptă finanţarea”.

“Participanților la trafic pe Centura de Nord Arad  li se comunică în mod eronat faptul că ar fi fost sistată finanțarea pentru cele două pasaje supraterane peste liniile de cale ferată Brad-Curtici și Arad-București” precizează CNADNR într-un comunicat.

Compania anunţă că a comunicat antreprenorilor în 25 aprilie sumele alocate în 2014 pentru pasajul denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad-Curtici – DJ709B (13 milioane de lei) şi pentru cel peste liniile CF Arad-București (25,4 milione de lei),  astfel încât ei să își poată desfășura activitatea în condiții optime până la sfârșitul acestui an. Iar Direcția Regională Drumuri și Poduri  Timișoara a emis ordinul de reluare a lucrărilor trei zile mai târziu.

Lucrările pentru cele două pasaje au început în 2011 şi ar fi trebuit terminate un an mai târziu, însă Guvernul a oprit finanţarea din cauza constrângerilor bugetare. Când au fost tăiate fondurile cele două pasaje se aflau într-un stadiu avansat de execuţie: 80% – pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea şi Arad- Curtici şi 65% – pasajul peste calea ferată Arad- Bucureşti.

Hotărârea Consiliului Local Arad precizează că intenţia municipalităţii are la bază, printre altele “nemulţumirile exprimate atât de cetăţenii municipiului Arad, cât şi de participanţii la trafic care zilnic stau la cozi foarte mari care se formează la trecerile peste calea ferată care intersectează şoseaua de centură a municipiului”.