După vacanţa de 1 Mai la mare începe programul cu preţuri accesibile “Litoralul pentru toţi”. În ediţia de primăvară s-au înscris 38 de hoteluri care oferă posibilitatea ca cel puţin 32 de mii de turişti să îşi petreacă o săptămână la mare, din 5 mai până în 15 iunie, la preţuri exact ca la ediţia de toamna trecută.

Tarifele recomandate pentru zona Mamaia – Constanţa – Eforie sunt de 205 lei de persoană pentru şase nopţi într-un hotel de o stea fără mic dejun, 235 de lei la un hotel de două stele tot fără mic dejun, 265 de lei pentru un hotel de trei stele fără mic dejun, 315 lei pentru un hotel de două stele cu mic dejun, 425 de lei pentru un hotel de trei stele cu mic dejun, 485 de lei pentru un hotel de patru stele cu mic dejun, 605 lei pentru un hotel de cinci stele cu mic dejun.

Tarifele maximale în hotelurile care oferă sejururi all inclusive (trei mese pe zi, băuturi,  acces gratuit la locuri de joacă pentru copii, piscine, şezlonguri şi umbrele pe plajă) sunt: 765 de lei de persoană cinci nopţi la un hotel de trei stele, 875 de lei la un hotel de patru stele şi 985 de lei la un hotel de cinci stele.

Pentru sudul litoralului – staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, tarifele maximale pentru această editie sunt: 159 de lei de persoană pentru un hotel de o stea fără mic dejun, 179 de lei la un hotel de două stele fără mic dejun, 199 de lei la un hotel de trei stele fără mic dejun, 269 de lei pentru un hotel de două stele cu mic dejun, 329 de lei la un hotel de trei stele cu mic dejun, 379 de lei la un hotel de patru stele cu mic dejun şi 469 de lei la un hotel de cinci stele cu mic dejun.

Peste 70 de agenţii de turism din toată ţara vând programul “Litoralul pentru toţi”.

„Agenţiile de turism membre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism susţin întotdeauna eforturile hotelierilor de a avea turişti în această perioadă. Sperăm ca vremea să fie bună în cele şase săptămâni de program astfel încât un număr cât mai mare de români să se bucure de vacanţe frumoase pe Litoralul românesc”, a declarat Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Şi dacă vremea nu le va oferi turiştilor ocazia să facă plajă, organizatorii programului le promit că nu se vor plicitisi la malul mării. Pot vizita muzeele din judeţul Constanţa.

„Cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, şi la această ediţie voucherul de atracţii permite turiştilor să aleagă dintre mai multe obiective turistice renumite din judeţ – Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Muzeul de Artă Topalu, Cetatea Adamclisi, Cetatea Histria”, explică Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Programul se desfăşoară de două ori pe an, primăvara şi toamna, şi este susţinut de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism, Asociaţia Litoral – Delta Dunării şi de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.