Agenţii de turism din România s-au înarmat cu oferte spectaculoase pentru litoral şi alte destinaţii de la noi mai puţin cunoscute de cetăţenii Republicii Moldova şi s-au dus la Târgul Internaţional de Turism „Tourism. Leisure. Hotels 2014”, de la Chişinău, să-i impresioneze.

Anul trecut România s-a aflat pe locul al treilea în preferinţele cetăţenilor moldoveni care au plecat în străinătate prin intermediul agenţiilor de turism şi al turoperatorilor, conform datelor Biroului Naţional de Statistică al Republicii Moldova.

Agenţii români de turism vor să profite acum de faptul că din 28 aprilie moldovenii pot să călătorească fără vize în 26 de ţări europene.

„În afara dezvoltării programelor bilaterale în domeniul turistic, suntem interesați să atragem atenția pentru turismul de litoral și alte destinații mai puțin tradiționale pentru turiștii moldoveni care ne vizitează țara, precum și de extinderea proiectelor pe turismul cultural și ecumenic”susţine Răzvan Filipescu, președinte Autorităţii Naţionale de Turism, prezent la târg în perioada 10-13 aprilie, alături de turoperatori, societăţi hoteliere, asociaţii şi federaţii de turism româneşti.

În standul românesc sunt prezentate oferte de vacanţă pentru litoral, Sighişoara, Bucureşti, judeţele Covasna, Suceava, Prahova, iar joi se organizează o seară autentic românească, la care moldovenii sunt invitaţi la degustări de vin şi produse tradiţionale româneşti.