Orașul Sanya din China are hotelurile cu cele mai multe evaluări din lume, potrivit indexului anual Reputation Ranking, realizat de către portalul trivago.co.uk (cel mai mare site de căutare la nivel mondial).

Lista celor 100 de orașe, care se publică la începutul fiecărui an, prezintă destinații din întreaga lume, în funcție de  reputația hotelurilor sale. Fiecare destinație primește un index bazat pe mai bine de 140 de milioane de evaluări (review-uri) și clasificări adunate din peste 200 de siteuri de rezervări la nivel mondial. Pentru o comparație cât mai veridică, au fost incluse doar hotelurile cu cel puțin 60 de review-uri din orașele cu cel puțin 130 de hoteluri.

Sanya are cele mai apreciate hoteluri din lume, cu un index de 86,94%, în condițiile unui tarif mediu pe noaptea de cazare/cameră dublă de 86 de lire. Orașul din insulele Hainan a devenit o destinație populară în rândul turiștilor în ultimul an, datorită climatului tropical. Destinația are un număr mare de resorturi bine cotate, apreciate pentru raportul calitate preț, facilitățile excelente, serviciul bun și amplasamentul excelent.

De altfel, raportul calitate preț este elementul comun al primelor destinațiilor ale Reputation Ranking, opt din zece având un preț mediu pe noapte sub 100 de lire, în anul 2014.

București, pe locul 31

Potrivit Reputation Ranking, București se află pe poziția 31, cu un index de 82,59%, similar orașului Riga (Letonia). Este mai slab cotat decât Budapesta (locul 11), însă mai bine decât Viena (locul 38).