Ghidul de călătorii Conde Nast Traveler a publicat, pe baza recomandărilor a doi renumiți oenologi din New York, un top zece al regiunilor viticole mai puțin cunoscute, ce merită a fi vizitate anul acesta, atât de către pasionații de viticultură, cât și de către turiștii dornici să descopere drumurile vinului.

Pe lista întocmită de Joe Carroll, proprietarul mai multor restaurante și baruri din Brooklyn, a cărui selecție de vinuri a fost declarat cea mai bună dintr-un restaurant newyorkez, au fost incluse și regiunile viticole din România.

„Pentru o experiență cu adevărat unică, mergeți în România, Ungaria și Bulgaria. Singura parte pozitivă a regimului comunist e legată de conservarea regiunilor și tehnicilor viticole tradiționale din Europa de Est. În aceste zone sunt produse unele dintre cele mai interesante și provocatoare soiuri de vin de pe planetă, după procedee milenare, pe care restul lumii abia acum le descoperă”, consideră Joe Carroll.

Pe lista de recomandări Conde Naste Traveler sunt incluse și podgoriile de pe valea Râului Hudson, New York; Coasta de Sud și dealurile Sierra Nevada, din California; Monticello, Virginia; Santorini, Grecia; Etna, Sicilia; Alto Adige, Italia și din Croația.

iVisit.ro vă recomandă și: