Publicația internațională Conde Nast Traveler a inclus Hotelul de Gheață de la Bâlea pe lista celor mai interesante opt hoteluri de gheață din lume, alături de Hotel de Glace, din Quebec; Snow Castle of Kemi, Finlanda; Sorrisniva Igloo Hotel, Norvegia; Snow Hotel, Norvegia; Ice Hotel, Suedia; Kakslauttanen, Finlanda și Snow Village, Finlanda.

„Vegheat de culmile Munților Carpați, unde poți ajunge cu telecabina, Hotelul de Gheață este reconstruit anual, de fiecare având o altă temă, cea din acest sezon fiind zodiacul. Iar celor care o noapte într-o cameră construită integra din gheață nu e o experiență suficientă de autentică, hotelul le pune la dispoziție trei igluuri. Turiștii cu copii pot beneficia de gratuitate pentru micuții sub vârsta de șase ani și de o reducere a tarifelor pentru copii cu vârste între 6 și 12 ani”, se arată în descrierea articolului.

O istorie de zece ani

Anul acesta acesta, Hotelul de Gheață de la Bâlea va serba un deceniu de existență, în iarna 2005-2006, atunci când a fost inaugurat, fiind o premieră în Europa de Est. În fiecare sezon, construcției inițiale i-au fost adăugate facilități suplimentare, precum Biserica de Gheață, Barul și Restaurantul de Gheață sau Winter Park pentru practicanții sporturilor de iarnă.

Pe măsură ce faima hotelului se răspândea în toate colțurile țării, dar mai ales în afara granițelor, numeroase celebrități au urcat pe culmile Munților Făgăraș, fie pentru a susține concerte, fie pentru ședințe foto ori pentru a filma videoclipuri la Hotelul de Gheață. Astfel, de la 3.000 de turiști pe sezon, în primul an de funcționare, hotelul a ajuns la aproximativ 8.000 de turiști pe sezon.

 

Ivisit.ro vă recomandă și: