Dezvoltat în zona de plajă Bang Tao din Phuket (Thailanda), cu dată de finalizare în ultimul trimestru al anului 2015, hotelul Mindful va sprijini acțiuni caritabile bine alese prin redirecționarea anuala a 50% din profit. De altfel un  scop bun de a mediatiza cauzele pe care le sprijină. Viziunea dezvoltatorului acestui hotel de lux este de a oferi posibilitatea oaspeților să sprijine acțiuni caritabile în timpul vacanței, fără a-și schimba planurile de călătorie sau a face cheltuieli suplimentare.

Construcția a fost gândită astfel încât să aibă un impact mic asupra mediului înconjurător, fiind folosite, printre altele, soluții de energie alternativă. Politica de operare a hotelului prevede eliminarea plasticului, reciclarea pe mai multe categorii, cultivarea în regim propriu de legume și verdețuri, respectiv utilizarea hârtiei doar în situații unde este absolut necesară. Folosirea luminii naturale și răcirea pasivă sunt atribute principale în cazul designului.

Cazarea înseamnă bungalow-uri spațioase, amenajate în jurul unei piscine naturale, cu apă netratată cu clor. Vizitatorii pot fi cazați la Mindful sau pot veni la restaurantul și barul complexului hotelier. Printre activitățile și facilitățile Mindful Hotel se numără ore de yoga, ținute dimineața, respectiv wifi peste tot.