La Năvodari a început construirea celui mai mare şi singurului aqua park acoperit din România, un proiect cu care autorităţile locale speră să transforme oraşul dependent de platforma Petromidia într-o staţiune turistică şi staţiunea într-una foarte căutată de turişti. Ba chiar să concureze cu vecina Mamaia începând din ianuarie 2016, atunci când aqua park-ul trebuie să fie gata.

Centrul de agrement, care se va ridica pe locul taberelor şcolare, pe o suprafaţă de aproximativ 17 mii de metri pătraţi, va avea piscine interioare şi exterioare, două terenuri de tenis acoperite cu zgură, un teren de minifotbal cu gazon sintetic, săli de fitness, saloane de wellness şi SPA, saloane de kinetoterapie, spaţiu pentru cursuri teoretice de scubadivind.

Proiectul este estimat la peste 30 de milioane de lei şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, şi din fonduri ale Primăriei Năvodari.  

Construirea centrului de agrement la Năvodari va permite prelungirea capetelor de sezon estival în nordul litoralului şi transformarea zonei într-un punct de atracţie pentru turişti, speră autorităţile locale.

“Este un efort financiar pentru oraş realizarea acestui proiect, muncim la el de mai bine de trei ani, am fost în Germania şi am văzut astfel de parcuri acvatice şi ştiam exact ce vreau şi trebuie să facem la Năvodari. Este unul din multele proiecte pe care le avem, proiecte care vin să integreze ca funcţionalitate oraşul Năvodari ca oraş turistic”, a declarat primarul Nicolae Matei.

Aqua park-ul acoperit va crea până la 70 de locuri de muncă.