Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi Alpha Rocas România lansează în premieră Henri AppPort, prima aplicaţie de mobil destinată pasagerilor care utilizează serviciile Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, cel mai tranzitat aeroport din România, cu un trafic mediu de 22.000 de pasageri zilnic.

Aplicaţia, care este disponibilă gratuit, dă posibilitatea utilizatorului să urmărească cursa aeriana de care este interesat pe propriul telefon mobil şi să primească notificări în timp real odată ce situaţia zborului se modifică (check-in deschis, boarding etc.). Astfel, călătorul este pregătit de îmbarcare în orice moment şi indiferent de locul unde se află în aeroport.

“Un călător petrece în medie două ore în Aeroportul Henri Coandă, astfel că dezvoltarea unei aplicaţii care să fructifice la potenţial maxim acest interval a venit natural. Cum suntem din ce în ce mai aglomeraţi, mereu pe fugă, iar stresul îşi spune cuvântul zi de zi ne-am gândit că aeroportul ar putea fi perceput ca o oază de relaxare şi acest lucru la doar un click de download distanţă. Oamenii nu cunosc serviciile oferite de aeroport la adevărata lor valoare şi nici nu sunt obişnuiţi să profite de timpul pe care îl petrec aici. Ne-am propus să schimbăm acest fapt prin lansarea Henri AppPort.”, a declarat Ştefan Şerbănescu, IT Manager Alpha Rocas România.

Henri AppPort indică poziţionarea pe harta aeroportului a cafenelelor, restaurantelor, magazinelor şi a spaţiilor de servicii (farmacie, coafor, rent-a-car, bancomat, standuri de ziare etc), dar şi care este traseul cel mai scurt către Aeroportul Henri Coandă sau starea vremii în Bucureşti şi în oraşul de destinaţie. În plus, utilizatorii aplicaţiei beneficiază în mod exclusiv de reduceri în toate cafenelele, restaurantele şi barurile din aeroport pentru întregirea unei experienţe cât mai plăcute.

Aplicaţii similare sunt oferite pasagerilor şi pentru alte aeroporturi europene precum Londra Heathrow, Munchen sau Atena. Cu variantă atât în limba română cât şi în engleză, aplicaţia este disponibilă pentru sistemele de operare Google Android şi Apple IOS.

Iată câteva funcționalități:

Panoul de zbor – Aplicaţia afişează tabela zborurilor, cu toate aterizările şi decolările momentului la care este accesată în telefonul mobil. Utilizatorul poate vizualiza orarul fiecărui zbor care decolează sau aterizează de/pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, cu actualizări în timp real.

Urmărire zbor – Utilizatorul poate alege să urmărească un zbor şi astfel va putea vedea în timp real situaţia zborului şi informaţii detaliate despre acesta: la ce oră pleacă, la ce ghişeu se face check-in, de la ce poartă se face îmbarcarea, starea vremii în Bucureşti şi în oraşul de destinaţie etc.

Notificări de zbor – Aplicaţia trimite în timp real notificări pe telefon cu modificări în situaţia zborului ales.

Hartă aeroport – Aplicaţia arată harta aeroportului, pe toate nivelurile, cu identificarea porţilor de îmbarcare, a punctelor de check-in, a spaţiilor de servicii, a restaurantelor, cafenelelor şi magazinelor. Utilizatorul va putea identifica mai uşor drumul cel mai scurt către zbor sau serviciile de care are nevoie în aeroport.

Reduceri în aeroport – Încă de la instalarea aplicaţiei, utilizatorul primeşte 10% discount pentru produse achiziţionate din toate cafenelele şi restaurantele aeroportului. Reducerile cresc progresiv până la 20%, în cadrul unui program de fidelizare, pe măsură ce utilizatorul foloseşte, în timp, aplicaţia.

Restaurante şi cafenele – Sunt listate toate cafenele şi restaurantele din aeroport cu localizarea lor pe hartă. Utilizatorul află specificul lor, le poate evalua sau poate scrie recenzii.

Servicii – Sunt listate toate serviciile şi se arată localizarea lor. De la magazine, coafor, spaţiu de joacă pentru copii, la bancomate şi farmacie. Utilizatorul ajunge oriunde are nevoie în cel mai scurt timp.

Invită-ţi prietenii – Utilizatorii pot câştiga puncte de discount în cafenele şi restaurante dacă îşi invită prietenii în aplicaţie sau dacă vorbesc despre aceasta în reţelele sociale.