Aproximativ 70.000 de români petrec minivacanţa de 1 Mai la pensiuni, la fel ca de Paşte, anunţă Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Cele mai solicitate zone de turism rural pentru această vacanţă sunt Bran – Moieciu – Fundata, Bucovina, Neamţ, Vrancea, Maramureş, nordul Olteniei, Mărginimea Sibiului, Apuseni, dar şi Delta Dunării.

Bucureştenii au ales cu prioritate zona Bran-Moieciu, clujenii Maramureşul sau zona Apusenilor, ieşenii Neamţul şi Bucovina.

În judeţul Braşov, pensiunile au un grad de ocupare de aproximativ 95%, cea mai solicitată regiune fiind Bran – Moieciu – Fundata.

„Majoritatea turiştilor au ales trei nopţi de cazare, de joi până duminică. Ca activităţi de divertisment, aceştia au optat pentru drumeţii, plimbări cu bicicleta ori cu căruţa sau pentru picnicuri la marginea pădurii”, declară Mioara Stoian Vişan, preşedintele ANTREC, filiala Braşov.

Delta Dunării are un grad de ocupare de 60% în cele 100 de pensiuni din zonă.

„Turiştii au optat pentru excursii în pădurea Letea, la Caraorman, Sf. Gheorghe, Sulina şi au putut admira fauna şi vegetaţia luxuriantă”, declară Silviu Gheorghe, preşedintele ANTREC, filiala Tulcea.

După minivacanţa de 1Mai, ANTREC lansează programul „Vacanţă la ţară”, care se desfăşoară în perioada 4 mai – 13 iunie. Turiştii plătesc 175 de lei de persoană pentru cinci nopţi de cazare, de vineri până duminică, la pensiuni de două margarete, 224 de lei la pensiuni de trei şi patru margarete şi 290 de lei la pensiuni de cinci margarete.