Chiar dacă nu ai bani de Austria, Elveția sau Franța, nu înseamnă că nu poți să schiezi în străinătate. Iată 5 stațiuni unde ski pass-urile au prețuri decente.

1. Kolasin, Muntenegru

Aflată la 8 ore de România (vama Vidin), stațiunea Kolasin este alegerea perfectă pentru cei care vor să plătească puțin pe o vacanță la schi. Kolasin are 14 km de pârtie pe care să simți adrenalina.

Ski pass: 15 euro/zi/adult, 10 euro/zi/copil

2. Vogel, Slovenia

Dacă ții neapărat să schiezi în Alpi, stațiunea slovenă Vogel trebuie să fie destinația ta. Vogel, care are 22 km de pârtir, se află lângă faimosul lac Bled și la o oră distanță de capitala Lublijana.

Ski pass: 32 euro/zi/adult, 16 euro/zi/copil

3. Kalavrita, Grecia

Grecia este mai puțin cunoscută pentru schi, cel puțin pentru turiștii români, însă are destinații de iarnă cu care să se mândrească. Una dintre ele este stațiunea Kalavrita, aflată la 120 km de Atena, unde schiori se bucură de 20 km de pârtii.

Ski pass: 25 euro/zi/adult, 20 euro/zi/copil, elev, student

4. Chepelare, Bulgaria

Chepelare se află la 222 km de Sofia, lângă Pamporovo – una dintre cele mai mari stațiuni de schi din Bulgaria. Chepelare are 22 km de pârtii.

Ski pass: 19 euro/zi/adult, 13 euro/zi/copil

5. Kopaonik, Serbia

Kopaonik este cel mai mare domeniu schiabil din Serbia, cu 55 km de pârtii. Stațiunea sârbă se laudă cu un sistem de instalații pe cablu bine pus la punct.

Ski pass: 25 euro/zi/adult, 18 euro/zi/copil

Tu unde schiezi în acest sezon?

Sursa foto: Samot/Shutterstock.com