GOL Linhas Aereas Inteligentes, cel mai mare operator low cost din America Latină, a anunțat parteneriatul cu operatorul aerian TAP Portugal , în urma căruia se vor implementa programele de zboruri codeshare și de loialitate. Cu alte cuvinte, vor fi efectuate curse în codeshare pe destinațiile operate de cele 2 companii, iar pasagerii lor vor putea beneficia de programul de fidelitate al operatorilor, acumulând mile fie că zboară cu TAP sau GOL. Parteneriatul urmează a fi aprobat de guvernele și autoritățile din aviație din Portugalia și Brazilia.

În primă fază, înțelegerea va permite TAP (care are mai mult de 74 de zboruri săptămânale din Portugalia către Sao Paulo, Rio de Janeiro, Campinas, Belo Horizonte, Brasilia, Porto Alegre, Salvador, Natal, Fortaleza și Recife) să-și includă zborurile în programul de rezervări GOL, oferind astfel clienților conexiuni cu alte destinații din Brazilia.

Programele de loialitate ale companiilor – Smiles în cazul GOL și Victoria în cazul TAP – vor fi disponibile pasagerilor ambelor companii, lucru ce face posibilă acumularea și folosirea milelor pe zborurile ambilor operatori.