airBaltic operează din 3 iunie pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi are patru curse săptămânale Bucureşti-Riga. Prima aeronavă de la Riga a ajuns la Bucureşti la ora 1.55 şi a plecat spre Riga la 5.40. Următoarele curse sunt programate miercurea, vinerea şi sâmbăta. Zborul Bucureşti-Riga durează în jur de trei ore.

Preţul unui bilet începe de la 179 de euro, cu toate taxele incluse, la clasa economic şi de la 635 de euro, la clasa business.

Noua rută va fi un beneficiu pentru cei care vizitează Riga şi Bucureştiul pentru afaceri sau pentru turism, în plus faţă de conexiunile pe care airBaltic le oferă pasagerilor din Riga spre nordul Europei, adică spre Stockholm, Oslo, Copenhaga, St.Petersburg, Helsinki, Vilnius, Tallinn, susţin oficialii companiei.

Riga este Capitala Culturală Europeană în 2014 şi autorităţile lituaniene se aşteaptă ca două milioane de vizitatori străini să participe la evenimentele care vor avea loc până la finalul anului.

„Bucuraţi-vă de scurta, dar intensa vară baltică şi de nopţile albe de aici. Cele trei ţări baltice – Estonia, Letonia şi Lituania – au aproximativ 1.000 de kilometri de coastă. Destinaţiile lor de plajă sunt printre cele mai bine păstrate secrete ale Europei, cu câmpuri de nisip alb şi fin care se întind cât vezi cu ochii, dar şi existenţa unui fond de păduri de pini verzi”, a spus Janis Vanags, vicepreşedinte al companiei, la conferinţa de presă de la Bucureşti.

airBaltic operează peste 60 de destinatii. Flota companiei deţinută în proporţie de 99,8% de stat este formată din 25 de aeronave: cinci Boeing 737-500, opt Boieng 737-300 şi 12 Bombardier Q400Next Gen.

Ivisit.ro îţi mai recomandă şi: