Oficialii companiei au anunţat că vor să adauge 200 de hoteluri ofertei lor internaţionale, în următorii trei ani, urmând să investească 15 miliarde de dolari.

Lanţul hotelier se extinde pe categoria lux şi lifestyle.

”Categoria este mai puternică decât oricând şi vedem cum continuă să crească la nivel mondial. Următoarea generaţie de călători ar urma să constituie peste 60% din afacerile noastre în următorii patru ani”, a declarat directorul general al  Marriott International, Arne Sorenson, citat de Dow Jones Business News.

Grupul are un portofoliu de 449 de hoteluri de lux grupate sub opt branduri. Dintre acestea fac parte The Ritz – Carlton (89 de hoteluri), Bulgari Hotels (trei hoteluri) şi JW Marriott Hotels (64). După deschiderea Moxy Hotels, la Milano, numărul brandurilor grupului ajunge la nouă.

JW Marriott Bucharest Grand Hotel este deţinut de o firmă austriacă de construcţii

În România, JW Marriott Bucharest Grand Hotel este un hotel de cinci stele din Bucureşti, deschis în anul 1999.

În iulie 2013, un pachet de 35% din acţiunile Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL (The Grand), care deţine hotelul Marriott a fost cumpărat la preţul de 13,8 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor VF INSOLVENŢĂ SPRL, lichidatorul judiciar al ONT Carpaţi, societate aflată în faliment. Nouă licitaţii au fost organizate pentru vânzarea acţiunilor.

Cel mai mare creditor al ONT Carpaţi, cu cinci milioane de euro, Bank of Cyprus, deţine 93% din acţiunile firmei. Cel mai important activ deţinut de sucursala din România a Bank of Cyprus este un credit de 110 milioane de euro acordat companiei care deţine hotelul Marriott. Creditul a fost garantat cu terenul de 28.457 de metri pătraţi, din Calea 13 Septembrie, şi clădirea de 69.307,58 de metri pătraţi care include hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel şi complexul aferent, cu spaţii comerciale, birouri, cazinou, parcare interioară şi exterioară. În anul 2011, ONT Carpaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 10,2 milioane lei şi pierderi de 46,2 milioane lei, iar în noiembrie 2012 AGA a aprobat falimentul.

Cel mai mare acţionar al companiei The Grand este firma austriacă de construcţii Strabag, cu o participaţie de aproape 65%.

Ivisit.ro îţi mai recomandă şi: