Autobuzele supraetajate ce deservesc linia turistică Bucharest City Tour își reiau, începând de astăzi, plimbările prin centrul Capitalei, pe traseul deja consacrat Piața Presei – Muzeul Satului – Arcul de Triumf – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Palatul parlamentului – Piața Unirii – Universitate – Piața Romană – Piașa Victoriei – Piața Charles de Gaulle – Șos. Kiseleff – Piața Presei.

Și pentru că astăzi e zi de sărbătoare, plimbările cu autobuzele supraetajate vor fi gratuite, în limita locurilor disponibile, în intervalul orar 10.00 – 22.00. În mod obișnuit, tarifele sunt de 25 de lei pentru adulți și de 10 lei pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani.

Linia Bucharest City Tour este deservită de patru autobuze double decker, fiecare cu o capacitate de 77 de locuri. Intervalul de succedare este de aproximativ 15 minute, iar un tur complet al traseului durează în jur de 50 de minute.  Turiștii au la dispoziție ghiduri audio în limbile română, engleză, franceză și italiană, care le prezintă informații despre principalele obiective turistice de pe traseu, precum și conexiune wi-fi gratuită.

În cei trei ani de funcționare a liniei turistice, autobuzele double decker au atras un număr mare de pasageri, dintre care jumătate au fost turiști străini. Potrivit informațiilor furnizate de Regia Autonomă de Transport București, anul trecut s-a înregistrat un număr de 44.521 de călători, față de 39.470 de pasageri în 2012.

Informații suplimentare despre Bucharest City Tour pot fi obținute accesând pagina web dedicată proiectului, http://bucharestcitytour.ratb.ro,