Consiliul Local al oraşului Constanţa a aprobat folosirea conceptului Mamaia Style, respectiv 5 layout-uri cu denumirea: Safari, Bird watching, Surfing, Snorkeling şi Perfect waves pentru imprimarea pe tricouri, şepci şi pe tot felul de obiecte care se vând pe litoral. Agenţii economici care vor să folosească layout-urile campaniei trebuie să ceară acordul unei comisii.

Campania “Mamaia Style” este finanţată din cele 20 de procente care îi revin oraşului Constanţa din taxa stânsă de la hotelieri, patroni de cluburi, terase şi restaurante, magazine, tarabagii şi chiar şi proprietari de apartamente din Mamaia. 80% îi revin Asociaţiei de Promovare Delta Dunării-Litoral.

Taxa de promovare a staţiunii Mamaia, care este obligatorie din 2013, este cuprinsă între 100 şi 4.000 de lei pe an.

Cea mai mare taxă de promovare a staţiunii Mamaia, 4.000 de lei pe an, trebuie să o plătească hotelierii, dar şi proprietarii cluburilor, cazinourilor şi sălilor polivalente. Deţinătorii de moteluri, vile turistice, bungalouri, campinguri, pensiuni cu peste 10 camere de cazare plătesc 2.000 de lei, taxa înjumătăţindu-se dacă numărul camerelor de cazare este de până la zece. Unităţile de alimentaţie publică trebuie să achite o taxă de promovare de 3.500 de lei, în timp ce comercianţii ambulanţi – 400, 700 sau 1.000 de lei pe an, în funcţie de zona unde îşi desfăşoară activitatea.

Cea mai mică taxă de promovare a staţiunii Mamaia, de 100 de lei pe an, trebuie plătită de proprietarii locuinţelor din staţiune.

Anul trecut s-au strâns din taxa de promovare a staţiunii în jur de 700.000 de euro.

Din taxa de promovare a staţiunii Mamaia se mai plătesc carele alegorice din timpul paradei (100.000 de euro au costat cele care au defilat în 2013 şi tot atât vor costa şi cele din această vară), s-au plătit imnul de anul trecut – „Viva la noche, viva loca Mamaia”, cel de anul acesta – “A lu’ Mamaia”, filmul de 16 minute pentru prezentarea staţiunii (care a costat 10.000 de euro).

O taxă similară s-a aprobat şi la Sinaia şi este posibil să fie aprobată şi pentru Delta Dunării.