Care sunt principalele șase țări de unde vin cele mai importante fluxuri de turiști străini în România? Unde și care sunt destinațiile din România promovate peste granițe? Câte dintre agențiile de turism din România sunt specializate pe incoming și câți turiști străini vin prin intermediul lor? Cu ce agenții de turism din străinătate colaborăm? Ce soluții avem pentru creșterea incomingului în România?

La toate aceste întrebări, precum și la multe alte chestiuni arzătoare ale segmentului de incoming din România, vor încerca să răspundă astăzi cei peste 300 de profesioniști care vor participa la Incoming Romania Travel Forum, primul eveniment de specialitate dedicat exclusiv acestui segment de turism. Forumul este organizat de Innovation Travel, Autoritatea Națională pentru Turism și InfoTravelRomania.ro, în parteneriat cu Clubul Presei de Turism – FIJET România.

Evenimentul, ce are loc la Complexul Elisabeta din București, va reuni peste 300 de reprezentanți ai touroperatorilor, ai hotelierilor și ai altor proprietari de structuri de cazare, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai corpului diplomatic, precum și profesioniști din domeniul turismului, jurnaliști și bloggeri de turism.

Tema principală a forumului este reprezentată de importanța turismului de incoming pentru economia României și identificarea celor mai potrivite modalități de creștere a numărului de turiști străini care vizitează România. Organizatorii evenimentului și-au propus, ca la final, să poată fi identificate soluții de promovare și valorificare a potențialului turismului românesc și a impulsionării incomingului, dar și a unor modificări legislative care să permită dezvoltarea acestui segment.

La nivelul anului 2013, România a fost vizitată de aproximativ 1,7 milioane de turiști străini, majoritatea călătorind în țara noastră în scop de afaceri sau profesional, fără a apela la serviciile agențiilor de turism. Turismul de leisure reprezintă doar 20% din totalul turiștilor străini care au ajuns în România, iar în privința agențiilor de turism, doar 20-25 se ocupă de incoming. Turiştii străini au petrecut anul trecut în România 3,5 milioane de nopţi, printre cele mai scăzute niveluri de înnoptare din UE, de peste patru ori sub rezultatele Ungariei sau ale Bulgariei.

Detalii suplimentare despre Incoming Romania Travel Forum puteți găsi pe www.infotravelromania.ro.