Tarifele la cazare din resorturile de pe litoralul bulgăresc vor fi, în acest sezon estival, mai mici cu 20-30% față de anul trecut din cauza situației tensionate din Ucraina, relatează novinite.com.

Cele mai mari reduceri, de 30%, se vor înregistra în stațiunile litorale din sudul Bulgariei, în timp ce pe coasta de nord tarifele vor fi cu 20% mai mici, potrivit informațiilor oferite de Ilko Zaprianov, director de vânzători la tour operatorul Sv. SV. Konstantin i Elena.

„În vârful de sezon, tarifele pe noapte, pentru toate pachetele all inclusive, nu vor depăși 50 de euro de persoană într-un hotel de patru stele”, susține Zaprianov.

Hotelierii bulgari speră că, prin această măsură, vor atrage același număr de turiști în contextul în care, de la începutul anului, hrivna ucraineană s-a devalorizat 100%, iar rubla rusească cu 25-30%, ucrainienii și rușii plătind astfel sume semnificativ mai mare pentru aceleași vacanțe, comparativ cu anul precedent.

De asemenea, hotelierii speră că turiștii bulgari și cei vest europeni, dar și turiștii români, vor veni în număr la fel de mare pe litoralul bulgăresc, compensând astfel pierderile suferite pe piața ucraineană și cea rusă.

În vara anului 2013, numărul turiștilor români care și-au petrecut vacanța pe litoralul din Bulgaria a crescut cu 34%, în timp ce din Rusia au venit cu 11% mai puțini, iar numărul turiștilor ucraineni a fost cu 5% mai mic.

Vize gratuite pentru copii din Ucraina

Tot pentru a compensa cererea scăzută de pe piața din Ucraina, autoritățile din Bulgaria au decis acordarea gratuită a vizelor pentru copiii din Ucraina care își vor petrece vacanța de vară în taberele din stațiunea Nesebar. În 2013, aproximativ 150.000 de copii din Ucraina și Rusia și-au petrecut vacanța de vară pe litoralul bulgăresc.

„Primul grup a venit acum două luni. Acum, tour operatorii și noi am trimis scrisori către serviciul consular al Bulgariei din Ucraina să elibereze vize gratuite pentru copiii care vin pe litoralul nostru, dar și pentru însoțitorii lor”, a declarat Nikolai Dimitrov, primarul stațiunii Nesebar.

Ivisit.ro vă recomandă și: